Ως χρονιά της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε το 2019 ο Άδωνις Γεωργιάδης από τα Τρίκαλα όπου βρέθηκε σε εκδήλωση κοπής της πίτας που οργάνωσε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση.
«Το έτος 2019 είναι ένα έτος στο οποίο έχουμε μία ευκαιρία που δεν ξαναείχαμε ποτέ. Να μπορούμε να κερδίσουμε ταυτόχρονα τις δημοτικές, τις περιφερειακές, τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Και να έχουμε τέσσερα καθαρά χρόνια για να κάνουμε αυτό που πρέπει και να φύγει η Ελλάδα από το βούρκο. Είναι μία ευκαιρία την οποία η παράταξή μας, δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη, είναι μία ευθύνη για κάθε Νεοδημοκράτη να μπορέσει να κάνει το δικό του αγώνα και να δώσουν την ευκαιρία στον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει αυτό που πρέπει και να γίνουμε όλοι περήφανοι», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «εμείς δεν πρόκειται να πανηγυρίσουμε καμία ενδεχόμενη νίκη στις εκλογές. Εμείς θα πανηγυρίσουμε μόνο την ημέρα, που πλέον θα αποδεικνύει ότι τα παιδιά μας που έφυγαν στο εξωτερικό, έχουν αρχίσει και γυρίζουν πίσω και βρίσκουν δουλειές στην Ελλάδα. Μόνο τότε θα επιτρέπουμε στον εαυτό μας πανηγυρισμούς γιατί έχουμε σκληρή δουλειά να κάνουμε για να το πετύχουμε αυτό και πολύ δρόμο και πολύ ανήφορο, μπροστά στα χάλια που αφήνει πίσω της η πρώτη φορά αριστερά».
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, αναφερόμενος στις εκλογές σημείωσε, πως «ξέρω πως υπάρχει αυτός ο ούριος άνεμος των δημοσκοπήσεων και αυτή η αίσθηση στην κοινωνία ότι η Νέα Δημοκρατία, θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές. Και πιστεύω ακράδαντα, ότι θα είμαστε», για να προσθέσει: «Όμως ο αντίπαλός μας δεν είναι ένα συνηθισμένο κόμμα. Και δεν μοιάζουν καθόλου με μας. Είναι άνθρωποι που ζουν για την εξουσία. Είναι άνθρωποι για την εξουσία, δεν πρόκειται να σταματήσουν μπροστά σε τίποτα. Η μόνη πραγματική τους ιδεολογία είναι πώς θα κρατήσουν την εξουσία».
Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, ο κ. Γεωργιάδης, είπε, «άρα να είστε έτοιμοι για μεγάλο αγώνα, για σκληρό κουπί, για μάχη καφενείο-καφενείο, για πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι. Τις εκλογές δεν κερδίζουν οι δημοσκοπήσεις, τις εκλογές κερδίζει ο λαός στην κάλπη αφού καταμετρηθεί και το τελευταίο ψηφοδέλτιο. Και σας παρακαλώ και σας καλώ να είστε παρούσες και παρόντες σε αυτές τις μάχες που έχουμε το 2019».
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας για τον εαυτό του είπε πως στο «τέλος η αλήθεια πάντα λάμπει και όποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, δεν φοβάται τίποτα», για να εξηγήσει: «Εμένα αυτά τα τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να με ψάξουν όλους τους δυνατούς τρόπους και φαντάζομαι ότι με φαντασιώνονταν στην φυλακή σε διάφορες στάσεις και με διάφορες φόρμες. Αποφάσισα να τους χαλάσω το χατίρι και αυτό να μην γίνει πραγματικότητα». Μιλώντας, τέλος, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γεωργιάδης, τη χαρακτήρισε επαίσχυντη, προσθέτοντας: «Όλες οι βλάβες που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία θα διορθωθούν. Εύκολα-δύσκολα, θα χρειαστούν λίγο παραπάνω, λίγο λιγότερο χρόνο, αλλά θα διορθωθούν με σκληρή δουλειά. Η ζημιά που έκανε στην ελληνική ιστορία και η ζημιά που έκανε στην Μακεδονία μας, δυστυχώς, είναι ανήκεστος. Θα είναι βλάβη που θα ακολουθεί την ελληνική ιστορία και τα ελληνικά συμφέροντα για τους επόμενους αιώνες».