Την κήρυξη του Δήμου Πύλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας. Στο σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής αναφέρονται τα εξής:
Στην Τοπική Κοινότητα Πιαλείας μετέβη ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αγγέλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ούτρας Κωνσταντίνος, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας κ. Λεμονάς  για να ελέγξουν επιτόπου το πρόβλημα της πλημμυρικών και κατολισθητικών φαινομένων μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.
Επιτόπου δρούσαν τα μηχανήματα έργου του Δήμου καθώς και το προσωπικό του Δήμου Πύλης.
Η αλήθεια είναι ότι ο όγκος του νερού ήταν μεγάλος, οι κατολισθήσεις δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αγροτικό ή μη, σε υποδομές, σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε μονάδες.
Κατοικίες στην Τοπική Κοινότητα Πιαλείας εκκενώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο διαμονής.
Ο Δήμαρχος διαπίστωσε την ένταση του προβλήματος και σε συνεννόηση με την Αντιπεριφέρεια Τρικάλων και τον κ. Μιχαλάκη προέβη στην σύνταξη εγγράφου με σκοπό την κήρυξη του Δήμου Πύλης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.