Ο Δήμος Πύλης, με πολιτική εκπρόσωπο την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κα Χαρά Καλιώρα, συμμετείχε στις διεργασίες του 19ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Εθνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΥ), με θέμα: «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα, Υγεία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Μπροστά», στις 10,11 και 12 Οκτωβρίου 2024, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας.

Το συνέδριο διαπραγματεύτηκε τις σύγχρονες προκλήσεις, που σχετίζονται με την κλιματική κρίση και την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι συμμετέχοντες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, υπό τη στήριξη του ΕΔΔΥΠΠΥ μέσω της λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε βράβευση για τους Δήμους μέλη των Εθνικών Δικτύων 2019-2024, όπως και του Δήμου Πύλης, για την κοινωνική προσφορά στην Πρόληψη Υγείας, μέσα από τη θεσμοθέτηση του ΚΕΠ Υγείας Πύλης, εκπληρώνοντας τα κριτήρια Π.Ο.Υ.

Το βραβείο για το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πύλης παρέλαβε η πολιτική εκπρόσωπος, η οποία δήλωσε: «Ο Δήμος Πύλης με τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας και τη στήριξη του ΕΔΔΥΠΠΥ μεριμνά για την προαγωγή της υγείας των δημοτών του μέσω της προληπτικής ιατρικής και στοχεύει αδιαλείπτως στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Η κα Καλιώρα επιπλέον ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο ΕΔΔΥΠΠΥ & Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κο Γεώργιο Πατούλη και τα μέλη του ΕΔΥΠΠΥ, το Δήμαρχο Πύλης, κο Κώστα Μαράβα για την εμπιστοσύνη και την ενθάρρυνση, καθώς και όλους τους συνεργάτες για την ομαδικότητα, δρομολογώντας νέες δράσεις και παρεμβάσεις με γνώμονα «Το Προλαμβάνειν, καλύτερο του Θεραπεύειν».