Τα Μετέωρα που βρίσκονται μεταξύ ουρανού και γης αποτελούν ένα μοναδικό παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο.

Οι βραχώδεις σχηματισμοί τους που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 400μ., μαγεύουν και προκαλούν δέος στον επισκέπτη που έρχεται από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μπροστά σε αυτό το θέαμα και σε αυτήν την μοναδική πραγματικότητα, που φαντάζει έως και ασύλληπτη για τον κοινό νου. 

Τα Ιερά Μοναστήρια της Χριστιανοσύνης που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα στέκουν με τον ίδιο τρόπο έως και σήμερα πάνω στους τεράστιους βράχους, που κόβουν την ανάσα. 

Και στα πόδια τους η πόλη της Καλαμπάκας να τα κυκλώνει, δημιουργώντας και συντηρώντας την τεράστια αντίθεση ανάμεσα στην γήινη και την υπερκόσμια ζωή. 

Το instagram, με τους χρήστες του να ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο σε όλο τον κόσμο, με μια φωτογραφία του που αποτυπώνει από ψηλά το μαγευτικό τοπίο, υμνεί την μικρή πόλη της Καλαμπάκας και τα μεγαλοπρεπή Μετέωρα. 

Γειά σας από την Καλαμπάκα. Ονειρευόμαστε αυτό το μικρό χωριό που βρίσκεται στη βάση των Μετεώρων, ενός σχηματισμού βράχου στην κεντρική Ελλάδα. 

Τα Μετέωρα (που μεταφράζεται ως "αιωρούμενα στον αέρα") είναι γνωστά για το συγκρότημα απομακρυσμένων μοναστηριών, χτισμένα ψηλά σε αυτούς τους φυσικούς πυλώνες.  

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr