Μετά από δύο ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας του να προβεί στην άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Καλαμπάκας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του και να αποδοθεί στους κατοίκους η δημόσια υγεία που τους αξίζει, ήρθε η απάντηση.
Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε, με την υπ΄αριθμ. 95727/12.02.2018 απάντησή του, ότι η στελέχωση του ΚΥ Καλαμπάκας με ειδικευμένο προσωπικό, ιατρικό και λοιπό, είναι στις άμεσες προτεραιότητες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), με βάση τις πραγματικές ανάγκες, όπως προκύπτουν από τις δημογραφικές εξελίξεις, τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις τοπικές ιδιαιτερότητες.
Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι επίκειται προκήρυξη τετρακοσίων πενήντα (450) περίπου κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, στον εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β΄, για τα Κέντρα Υγείας και τις πρώην Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ, για τα έτη 2017-2018. Από αυτές τις θέσεις θα υπάρξει μέριμνα να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες για τα ΚΥ.