Θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν δύο παιδιά στον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Αγιος Βησσαρίων» στην Καλαμπάκα.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Μετεώρων αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας να ενημερώσουμε τους δημότες μας γύρω από τα κρούσματα COVID-19 στην πόλη μας και μετά τη σημερινή επικοινωνία που είχαμε με την κ. Νάτσινα, υπεύθυνη του ΕΟΔΥ στο Νομό Τρικάλων, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι κατόπιν της εξέτασης των δειγμάτων που ελήφθησαν από τα παιδιά του τμήματος που βρέθηκε το πρώτο κρούσμα, δύο ακόμη εξ αυτών βρέθηκαν θετικά.

Ως εκ τούτου , παραβλέποντας το γεγονός ότι σήμερα είναι Κυριακή και στο πλαίσιο των χθεσινών οδηγιών, μετέβη άμεσα στην Καλαμπάκα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Τρικάλων, φυσικά παρουσία της κ. Νάτσινα και έλαβαν δείγματα και από τα παιδιά του δεύτερου τμήματος.

Τα εν λόγω αποτελέσματα αναμένονται μέχρι αύριο.

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν όσα ανακοινώσαμε χθες, σχετικά με την κατ’ οίκον παραμονή και καραντίνα τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών του βρεφονηπιακού σταθμού «Άγιος Βησσαρίωνας».

Επιπλέον, καλό θα ήταν και οι γονείς των παιδιών που βρέθηκαν θετικά να είναι επιφυλακτικοί και να παραμείνουν στις οικίες τους.

Παρακαλούμε τους δημότες να δείξουν την απαραίτητη υπευθυνότητα και προσοχή, και με υπομονή θα ξεπεράσουμε τη μεγάλη αυτή δυσκολία. Ας προσπαθήσουμε όλοι να σταματήσουμε την περαιτέρω διασπορά του ιού».