Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Ν. Τρικάλων και του προέδρου κ. Νίκου Γουγουλάκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου, με τη Βουλευτή Τρικάλων κ. Μαρίνα Κοντοτόλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η οριζόντια φορολόγηση και η άδικη εισαγωγή φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος.

Μεγάλη ανησυχία σε όλα τα μέλη του Συλλόγου έχει προκαλέσει το νέο τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε άλλα δύο ήδη υφιστάμενα τεκμήρια: τα τεκμήρια διαβίωσης και το τέλος επιτηδεύματος.

Η Μ. Κοντοτόλη ανάμεσα στα άλλα, τόνισε προς τον Πρόεδρο κ. Ν. Γουγουλάκη ότι: «τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η μεσαία τάξη πλήττονται, αντί η Κυβέρνηση να τους στηρίξει με αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους, με προοδευτική φορολόγηση, με προστασία της επαγγελματικής στέγης και ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, δείχνει να αγνοεί την πραγματικότητα που η πλειοψηφία βιώνει. Αντί για κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος, όπως είχαν προεκλογικά υποσχεθεί, θεσπίζουν ελάχιστο φόρο κοντά στα 1.500 ευρώ για όλους.

Στην πραγματικότητα μέσα από την οριζόντια φορολόγηση του κ. Χατζηδάκη, δεν έχει καμία πρόθεση να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ, επιχειρεί να καλύψει το διαφαινόμενο δημοσιονομικό κενό με ένα φόρο επί δικαίων και αδίκων. Είχαν προεκλογικά υποσχεθεί πως δεν θα επιβάλλουν κάποιο νέο φόρο. Τελικά θεσπίζουν έναν νέο και άδικο φόρο, προκειμένου να εισπράξουν περίπου 650 εκ.€ που θα αφαιρέσουν από τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης».