Η πρώτη ετικέτα Τσάνταλη Ραψάνη κυκλοφόρησε το 1990. Από τότε, η εικόνα των κρασιών έχει αλλάξει τέσσερις φορές, ενώ το 2010 παρουσιάστηκε το νέο brand Ραψάνη βασισμένο σε μελέτη και σχεδιασμό της EZI studio, ενός από τα κορυφαία δημιουργικά γραφεία του κόσμου με έδρα το Κεμπέκ του Καναδά.
Σήμερα όμως η ιστορική οινοποιία Τσάνταλης με έδρα την Χαλκιδική, έχει διακόψει πλήρως την παραγωγή της και από το καλοκαίρι δεν εμφιαλώνει πλέον κρασί.
Η έλλειψη ρευστότητας είναι τόσο έντονη που δεν υπάρχει δυνατότητα για πρώτες ύλες και υλικά εμφιάλωσης λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών υποχρεώσεων που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια την επιχείρηση.
Η Τσάνταλης, επλήγη καθοριστικά από τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς έχασε τη ρωσική αγορά στην οποία πουλούσε κρασί για το Κρεμλίνο σε πολύ καλή τιμή. Οι μόνες φιάλες που διακινούνται σήμερα είναι από κάποια αποθέματα οίνου που έχει στα κελάρια της.
Η ύπαρξη των οικονομικών προβλημάτων δεν είναι πρόσφατη καθώς διαιωνίζεται τα τελευταία χρόνια χωρίς να έχει υπάρξει λύση από πλευράς εταιρείας και δανειστριών τραπεζών.
Η επιχείρηση οφείλει περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ έναντι δανεισμού ενώ το σύνολο των υποχρεώσεών της υπερβαίνει τα 55 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και στους 70 εργαζόμενους οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Ο θεσσαλικός αμπελώνας της Τσάνταλη στον νομό Λάρισας (ζώνη παραγωγής οίνων Π.Ο.Π. Ραψάνη) απλώνεται στις νότιες πλαγιές του Ολύμπου σε υψόμετρο έως τα 800 μέτρα και κατεβαίνει μέχρι την κοιλάδα των Τεμπών.
Μετά τον θάνατο του Ευάγγελου Τσάνταλη το 1996, ιδιοκτήτες παρέμειναν οι κόρες του (από 37.5% η Χάιδω και η Ιωάννα Τσάνταλη) καθώς και ο ανιψιός του Γεώργιος Τσάνταλης με 25%, ενώ διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο Άγγελος Δημητριάδας, σύζυγος της Χάιδως Τσάνταλη
Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr