Εκδήλωση τιμής στις μαχήτριες του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΔΣΕ) πραγματοποίησε  το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στη Φαρκαδόνα. Η εκδήλωση έγινε στα  πλαίσια της συμπλήρωσης  70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΔΣΕ) 1946 -1949.
Στην εκδήλωση προβλήθηκε πλούσιο αρχειακό υλικό   και διαβάστηκαν –από μέλη της ΚΝΕ-μαρτυρίες μαχητριών και μαχητών του ΔΣΕ  που βρίσκονται στη ζωή . Παρουσιάστηκαν   μαρτυρίες της Ελένης Παπαθανασίου από το Γριζάνο, μαχήτριας Ιππικού , της Ασπασίας Σταμούλη , επίσης από το Γριζάνο, της Ελένης Χριστοδούλου από το Διάσελλο , καθώς και του Γιώργου Παπαευθυμίου από το Διάσελλο.
Ταυτόχρονα , εκτέθηκαν στο κοινό οι νέες εκδόσεις  του ΚΚΕ για το ΔΣΕ , όπως η συλλογή ντοκουμέντων και το λεύκωμα  από το φωτογραφικό αρχείο του Απόστολου Μουσούρη (οπερατέρ του ΔΣΕ)
Η εκδήλωση αποτέλεσε μιας πρώτης τάξης ευκαιρίας για την παρουσίαση των ιστορικών διδαγμάτων που αντλούμε από την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ , τα οποία παρουσιάστηκαν μέσα από την πολιτική ομιλία της Μαρίας Γαβαλά , μέλους του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας  του ΚΚΕ.
Στο μεταξύ  συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας αλλά και γενικότερα το σύστημα υγείας από τη συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση από την πολιτική των κυβερνήσεων, η Τ.Ε. Υπαίθρου του ΚΚΕ θα επισκεφθεί το Κ.Υ. Πύλης την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί. Κατα την διάρκεια της περιοδείας θα γίνει συνάντηση με το προσωπικό και με τους επισκέπτες ασθενείς του Κ.Υ. Πύλης.
Επικεφαλής του κλιμακίου της Τ.Ε. θα είναι η Βάσω Μπακάση μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας & ο Απόστολος Ζάχος στέλεχος του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Πύλης.