Τον Ιανουάριο του 2017 ξεκινά τη λειτουργία του το Τμήμα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου (Α.Λ.Π.) στο Δήμο Φαρκαδόνας μετά τη σχετική έγκριση που δόθηκε από το Δ.Σ. του Ιδρύματος. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου το
Α.Λ.Π. είναι θεσμός που λειτουργεί από το 2005 με μεγάλη επιτυχία και απευθύνεται χωρίς κανένα περιορισμό σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιδιώκουν τη δια βίου πρόσβαση στην γνώση και μάθηση. Ο καινοφανής για τα ελληνικά δεδομένα αυτός θεσμός, αποτελεί μια πρωτοποριακή δράση που είναι από το 2016 και υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και μετουσιώνει σε πράξη το όραμα και συνάμα τη στρατηγική επιλογή της παροχής Δια Βίου Μάθησης και της ανοιχτής στους πολίτες Κοινωνία της Γνώσης.
Μέσω αυτής της δράσης αναδεικνύονται, τόσο οι μεγάλες δυνατότητες που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την άσκηση ενεργών πολιτικών στον τομέα της Παιδείας, όσο και το ότι μέσα από το όραμα, την προσπάθεια και τη συνεργασία επιτυγχάνονται αξιόλογα αποτελέσματα. Επιπρόσθετα, η λειτουργία του Α.Λ.Π. αποτελεί εξαιρετικό δείγμα «Καλών Πρακτικών» κατά ευρωπαϊκά πρότυπα της Αυτοδιοίκησης, με στόχο να διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες των μελών των τοπικών κοινωνιών, με ευεργετικές επιδράσεις τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Η προκήρυξη των εγγραφών προσδιορίζεται στο πρώτο 15ήμερο του Δεκεμβρίου και η έναρξη των  μαθημάτων στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου.
Κατά την πρώτη διδακτική περίοδο 2016-2017 στο Τμήμα του Α.Λ.Π. στο Δήμο Φαρκαδόνας θα πραγματοποιηθεί ένας θεματικός κύκλος μαθημάτων, με εισηγητές διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, καθώς και ειδικούς καταξιωμένους επιστήμονες. Η θεματολογία του Α΄ κύκλου θα είναι : «10 μαθήματα επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης» με πιθανές παράλληλες θεματολογίες «Νέες Τεχνολογίες - Πληροφορική» και «Αγροτική Ανάπτυξη».
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό.
Με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους οι σπουδαστές, κι έχοντες τηρήσει τον ειδικό κανονισμό λειτουργίας του Α.Λ.Π. θα λαμβάνουν την ανάλογη βεβαίωση παρακολούθησης.
Το αναλυτικό πρόγραμμα και η προκήρυξη των εγγραφών θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες  ημέρες, μέσω του τύπου, της ιστοσελίδας του Α.Λ.Π. www.alp.gr και του Δήμου Φαρκαδόνας www.farkadona.gr.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα που ακολουθούν, προκειμένου να ενημερωθούν περαιτέρω τόσο για την κύρια θεματολογία, όσο και για τις παράλληλες.
Περισσότερες πληροφορίες :
Γραμματεία Α.Λ.Π. τηλ: 2821501060 / 6932447016.