Πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, δεν μπορούν να λάβουν στο έπακρο τα οφέλη αυτής της πρακτικής, αφού κάνουν μια σειρά από σοβαρά λάθη. Αρκετοί από αυτούς είτε δε μαγειρεύουν σωστά τα φαγητά, είτε να τα καταναλώνουν με λάθος τρόπο. Έτσι, δεν αφομοιώνονται όπως πρέπει οι βιταμίνες και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που εμπεριέχονται σε αυτές. Τα συμπληρώματα διατροφής βιταμίνες https://www.ifarmacy.gr/tag/sumplirwmata-diatrofis-bitamines/ είναι ένας τρόπος ώστε να λαμβάνονται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
Οι περισσότεροι χορτοφάγοι που δεν λαμβάνουν κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, παρουσιάζουν μικρή ή μεγαλύτερη έλλειψη σε βιταμίνη Β12. Αυτή είναι μια ουσία που περιέχεται κυρίως στο συκώτι, στη μοσχαρίσια μπριζόλα και σε διάφορα ψάρια και πουλερικά.
Υπάρχουν συγκεκριμένες ουσίες, οι οποίες καταστρέφονται όταν οι τροφές που τις περιέχουν, μαγειρεύονται με λάθος τρόπο. Μία από αυτές είναι και η λιποδιαλυτή βιταμίνη E, η οποία δεν επηρεάζεται αρνητικά με το βράσιμο ή το ψήσιμο, αλλά στην ουσία καταστρέφεται με το τηγάνισμα. Αυτό ο τρόπος μαγειρέματος, μπορεί να οδηγήσει σε οξείδωσή της και συνεπώς σε μερική ή ολική απώλειά της.
H βιταμίνη K είναι μία από τις δύο που συντίθενται από το ανθρώπινο σώμα (η δεύτερη είναι η D). H συγκεκριμένη ουσία συντίθεται από τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου και είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος. Οι κυριότερες πηγές της είναι το λάχανο, οι φράουλες, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας, το σπανάκι, το μπρόκολο, το αυγό και το πράσινο τσάι.