Την αγωνία και τον προβληματισμό τους για τις συνέπειες και την προοπτική της επόμενης ημέρας, εκφράζουν οι επιχειρήσεις, με αφορμή τις αποφάσεις των αγροτών για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και για αποκλεισμό διαρκείας των εθνικών οδών, των λιμανιών, των αεροδρομίων και των τελωνείων της χώρας.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, με έδρα τον Βόλο, σε μια χρονική περίοδο που δοκιμάζονται οι αντοχές τους, οι επιχειρήσεις αναλογίζονται και φοβούνται επανάληψη των προβλημάτων από τις κινητοποιήσεις του 2010, που είχαν επιφέρει τεράστια οικονομική ζημιά, και που σήμερα οριακά μπορούν να διαχειριστούν.
"Στην ασφυκτική κατάσταση που έχουν προκαλέσει η έλλειψη ρευστότητας και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι εκφράζονται ανησυχίες για διαφαινόμενη αδυναμία εισαγωγής πρώτων υλών, καθυστερήσεις της παραγωγής, προβλήματα στις εξαγωγές, αδυναμία τήρησης συμφωνιών παράδοσης, μειώσεις πωλήσεων, μειώσεις παραγωγής με αδιευκρίνιστες συνέπειες για το μέλλον των επιχειρήσεων και των ανθρώπων τους", αναφέρει ο Σύνδεσμος.
Ο ΣΒΘΚΕ απευθύνει έκκληση προς τους διαμαρτυρόμενους αγρότες, να αντιληφθούν ότι οι αποφάσεις τους προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα στους υπόλοιπους παραγωγικούς φορείς της χώρας, επιτείνουν τα αδιέξοδα που οι επιχειρήσεις υφίστανται.
Παράλληλα, απευθύνει έκκληση και προς την Πολιτεία για να αναλάβει πρωτοβουλίες εκτόνωσης της κατάστασης και να προωθήσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις προστατεύοντας τα δικαιώματα όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων.