Επέστρεψε στα Τρίκαλα γεμάτη διάθεση για ζωή μετά τις δύσκολες ώρες της μάχης για την επιβίωσή της, στο Παλέρμο της Ιταλίας η 32χρονη Τρικαλινή που είχε μεταφερθεί στα τέλη Ιουλίου από το Πανεπιστημιακό Λάρισας, με ηπατικό νόσημα, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για μεταμόσχευση ήπατος.

Η προοπτική τότε να κάνει τη μεταμόσχευση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δεν ευοδώθηκε, οπότε αναζητήθηκε άλλη λύση, με δεδομένο ότι η κατάστασή της ήταν σοβαρή και ο χρόνος έτρεχε εις βάρος της υγείας της.

Στη σωτηρία της κοπέλας συνέβαλε η καταλυτική συνδρομή του καθηγητή Παθολογίας και διευθυντή του Ηπατολογικού Ιατρείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας  Γιώργου Νταλέκου ο οποίος κινητοποιήθηκε και μέσω της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ηπατικών Νοσημάτων, ενεργοποίησε τη συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας που αφορά σε εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά, όπως της συγκεκριμένης ασθενούς.

Ακολούθησε η ενημέρωση του Υπουργού Υγείας από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και στη συνέχεια η διάθεση του αεροσκάφους «Embraer», το οποίο χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις επίσημες μετακινήσεις και ταξίδια του. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρέλαβε την ασθενή στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης  και την μετέφερε στο Παλέρμο.

Λ.Ε. trikalaenimerosi.gr