Μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις στην κατηγορία του, ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα “Θανάσης Σταμόπουλος”, θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου, έχοντας μάλιστα επετειακό χαρακτήρα αφού είναι η 10η κατά σειρά διοργάνωση, έχοντας πλέον καθιερωθεί ως θεσμός.
Ο φετινός Ημιμαραθώνιος κατέγραψε μία ακόμη πρωτιά, με αριθμό – ρεκόρ των αθλητών που συμμετέχουν, ξεπερνώντας τις 2.500, όπως τονίζεται και από τον βασικό διοργανωτή του Ημιμαραθωνίου, τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων. Συνολικά, δε, μαζί με τους συνοδούς των αθλητών, θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο στον Νομό Τρικάλων περισσότεροι από 4.000 επισκέπτες, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Δημοσθένης Πάλλας, δίνοντας αναλυτικά στοιχεία της όλης διοργάνωσης αλλά και τους φορείς και ιδιώτες που την στηρίζουν μέσω χορηγιών.
Ως τον “καλύτερο Ημιμαραθώνιο της χώρας” έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, τονίζοντας τη σημασία του για την προβολή της πόλης και του Νομού. Ο δημοτικός σύμβουλος Άκης Αναστασίου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Τρικκαίων, έκανε λόγο για την “καλύτερη περιφερειακή εκδήλωση που καθιστά τα Τρίκαλα ως κέντρο ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος”, κάτι που επισήμανε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Κώστας Ράντος, επισημαίνοντας ιδιαίτερα πως “δεν θα υπήρξε αυτή η προβολή του Νομού εάν δεν υπήρξαν οι συμμετέχοντες αθλητές, οι εθελοντές και φυσικά ο Σύλλογος Δρομέων”. Η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο βασικούς αγώνες, τον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα, απόστασης 21,1 χιλιομέτρων, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας (10 π.μ.) και τερματισμό την κεντρική πλατεία των Τρικάλων καθώς και τον αγώνα 5 χιλιομέτρων σε διαδρομή εντός των Τρικάλων, με αφετηρία την κεντρική πλατεία (10 π.μ.) και τερματισμό τον ίδιο χώρο. Παράλληλη, δε, διοργάνωση είναι και ο αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά, με ώρα εκκίνησης στις 9.30 π.μ. από την κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων επέλεξε την περσινή νικήτρια του Ημιμαραθωνίου να παρουσιάσει το επίσημο μπλουζάκι – T shirt της φετινής αθλητικής διοργάνωσης, την αθλήτρια του Παναθηναϊκού Έλενα Λεβεντάκη, η οποία βρέθηκε στα Τρίκαλα την περασμένη Κυριακή για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στις Σκαμνιές Πηγής, του Δήμου Πύλης. Το επίσημο αναμνηστικό μπλουζάκι του 10ου Επετειακού Ημιμαραθώνιου Καλαμπάκα-Τρίκαλα “Θανάσης Σταμόπουλος”, θα λάβουν όλοι όσοι θα συμμετάσχουν τόσο στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χιλιομέτρων όσο και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες αθλητές θα μπορούν να παραλάβουν το ατομικό τους μπλουζάκι μαζί με τον αριθμό συμμετοχής και το νούμερο, από τη γραμματεία της διοργάνωσης το Σάββατο 11 Μαρτίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Τρικάλων. Επίσης, την ημέρα του αγώνα, οι δρομείς που θα έρθουν από άλλες πόλεις στο αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου, θα μπορούν να παραλάβουν το μπλουζάκι τους στην Καλαμπάκα, μία ώρα πριν από την εκκίνηση του αγώνα, ενώ οι δρομείς των 5 χιλιομέτρων θα μπορούν να το παραλάβουν στην κεντρική πλατεία Τρικάλων πριν από την εκκίνηση του αγώνα.
ert.gr