Είπαμε στο προηγούμενο σημείωμά μας σχετικά με τον Καραμανλισμό οτι έστω και και αν ήταν μια πολιτική θεωρία κρατικιστική, αν από αυτόν αφαιρέσει κανείς την έννοια και πρακτική των ισοσκελισμένων προυπολογισμών, καταντά πουκάμισο αδειανό, όπως τον κατήντησαν οι επίγονοί του. Κατόπιν αυτού, η νέα Νέα Δημοκρατία δεν θα βγάλει ποτέ από πάνω της την ρετσινιά της χρεωκοπίας της χώρας αν δεν δει κατάματα τις πραγματικές σημερινές ανάγκες της χώρας και δεν προσαρμόσει την ιδεολογία της σ'αυτές. Ο ελληνικός λαός έχει γαλουχηθεί για πάμπολλα χρόνια με την αντίληψη οτι το κράτος φροντίζει για όλα, είτε αυτό είναι κράτος κοτζαμπάσηδων, είτε είναι κεντροδεξιό, είτε κεντροαριστερό, αυτή όμως η αντίληψη με την χρεωκοπία έδειξε τα όριά της και κάποιος πρέπει να ευρεθεί και να του το πει. Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα η παράταξη που αναλάμβανε να ανορθώσει την χώρα από τα ερείπια που άφηναν οι προκάτοχοί της (1974,1989,2012) και αυτήν κατηγορούσαν οι ξένοι για ολιγωρία αν δεν το έκανε. Για να εκτελέσει όμως τον ρόλο της σωστά, οφείλει πρώτα να καθαρίσει τα δικά της εσωτερικά ερείπια και δεν αναφέρομαι μόνον στο τεράστιο χρέος που επεσσώρευσαν άσωτοι και άθλιοι αρχηγοί. Αναφέρομαι στην ιδεολογία, στην πολιτική πρακτική και τελικώς στα πρόσωπα που θα κληθούν να υλοποιήσουν το νέο σχέδιο που χρειάζεται η χώρα.
Στο σημείο όπου έχουμε φτάσει οφείλει ο νέος αρχηγός να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό οτι αυτός που στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, θα ψηφίσει στην πραγματικότητα για έναν νέο τύπο κράτους. Αυτό το κράτος δεν θα έχει λόγο σε όλα, ούτε θα απαγορεύει εμμέσως ό'τι δεν προβλέπει στους νόμους αμέσως. Το νέο ελληνικό κράτος θα επιτρέπει στην οικονομία να κάνει ό'τι ρητώς δεν απαγορεύει και κατ'ακολουθίαν το κράτος θα θέτει μόνον τα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού, μέσα στην οποία η αγορά θα είναι όντως ελεύθερη,χωρίς καμμία κρατική παρέμβαση. Προς τούτο οι κρατικοί υπάλληλοι θα είναι όσοι ακριβώς χρειάζεται το κράτος και μόνο ο καλύτερος θα παίρνει την δουλειά ( αυτό το τελευταίο θα είναι γενικής εφαρμογής).
Στο νέο ελληνικό κράτος η οικονομία και ολόκληροι τομείς μέχρι σήμερα αρμοδιότητας του κράτους θα ευρίσκονται σε ιδιωτικά χέρια και όποιος μιλά για ''ξεπούλημα'' και άλλα τέτοια θα στιγματίζεται ως απλά ηλίθιος, εφόσον απεδείχθη οτι ο κρατισμός στην Ελλάδα είναι αλάνθαστη συνταγή χρεωκοπίας. Στο νέο ελληνικό κράτος επίσης θα επαναπροσδιορισθεί η έννοια του ''νόμος, τάξη και ασφάλεια'' και η δράση βανδάλων, αναρχικών και άλλων Ρουβικώνων δεν θα θεωρείται πλέον κανονικότητα, όπως η Μεταπολίτευση μας έμαθε και προς τούτο θα χρειασθεί νέα νομοθεσία.
Για όλα αυτά και άλλα στα οποία δεν μπορεί να επεκταθεί ο γράφων διότι δεν έχει στο κάτω-κάτω αρμοδιότητα, θα χρειασθεί απίστευτο θάρρος ο νυν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και σιδερένια χέρια. Το σημαντικότερο είναι να εύρει πρώτα το θάρρος να πει οτι όποιος τον ψηφίσει, θα το κάνει για την δημιουργία μιας νέας Ελλάδος, τελείως διαφορετικής από την σημερινή και να πείσει οτι δεν είναι ένας απλός αντιπολιτευόμενος που απλώς περιμένει την σειρά του για να γίνει πρωθυπουργός, όπως οι άλλοι. Και να πει οτι όποιος δεν τον ψηφίσει θα διαιωνίζει ένα παρακμιακό σύστημα που διώχνει το παιδί του στα ξένα. Κλείνοντας ο γράφων κάνει έκκληση στο αιώνιο ένστικτο αυτοσυντήρησης του Ελληνισμού επισημαίνοντας οτι εάν ο Ελληνας δεν επαναπροσδιορίσει την σχέση του με το κράτος του τότε η καταστροφή είναι κοντά και αναπόφευκτη.
Ιωάννης Ξηρός