Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Όλη η κοινωνία ζει επί ενάμιση χρόνο κάτω από την Δαμόκλειο Σπάθη της Πανδημίας, που λέγεται COVID 19 ή Κορονοϊός.

Ανάστατοι είναι οι πολίτες με την όλη κατάσταση και με τα μοιραία λάθη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Περίπου 600.000 άτομα άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστα, γιατί δεν τα έπεισε η τακτική που ακολουθείται από τους Κυβερνώντες.

Η εικόνα είναι τραγική, σε καθημερινή βάση και αποτελεί μια ΒΟΜΒΑ μεγατόνων στα θεμέλια του ΕΣΥ.

Πολιτικοί, άσχετοι με την Υγεία, παίξαν κορώνα γράμματα με το πολυτιμότερο αγαθό της Ανθρώπινης Ύπαρξης, δηλαδή την Υγεία.

Με ημίμετρα, με ψέματα και με αυταρχική συμπεριφορά ΔΙΧΑΖΟΥΝ την κοινωνία.

Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ Πρωθυπουργός, αντί να βρει λύσεις αποτελεσματικές, εκβιάζει τους Ανεμβολίαστους και μας γυρίζει πίσω στην ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ.

Το ΕΣΥ καταρρέει, όπως κατέρρευσε εξαντλημένος σωματικά και ο Διευθυντής κλινικής COVID 19 στην Λάρισα, κ. Γιάννης Γκαμπράνης.

Αυτή η εικόνα είναι η τραγική πραγματικότητα του ΕΣΥ και όχι η ωραιοποίηση της κατάστασης με την ίδια ξύλινη γλώσσα απ’ όλους και από τα ίδια χειραγωγημένα πρόσωπα.

Καλπάζει η Πανδημία και ο υπεύθυνος του Υπουργείου Υγείας, Θάνος Πλεύρης, Δικηγόρος, τρέχει πίσω από τα γεγονότα και απειλεί με ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ τους ελεύθερους επαγγελματίες Γιατρούς.

Η «κλειστή» επιτροπή … των ειδικών, που παράγει περισσότερο ΠΟΛΙΤΙΚΗ, αντί για ΕΠΙΣΤΗΜΗ, δεν έπρεπε να πει στον Μητσοτάκη ότι οι Γιατροί, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν μπορούν εύκολα και άμεσα να ενσωματωθούν στον τρόπο λειτουργίας των Νοσοκομείων;

Κανένας απ’ αυτούς τους ειδικούς, που ξημεροβραδιάζουν στα παράθυρα της TV,δεν γνωρίζει αυτό που έλεγε ο Ιπποκράτης(460-377π.Χ.), πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, ότι «Ουδέν όφελος εκ των απάντων εστί, εάν το υγιαίνειν και μόνο απή», δηλαδή «Δεν υπάρχει για τον άνθρωπο κάποιο όφελος, από όλα τα αγαθά, όταν έχει χάσει την υγεία του».

Στο δε βιβλίο «Σοφία Σειράχ» της Παλαιάς Διαθήκης διαβάζουμε το «Οὐκ ἔστι πλοῦτος βελτίων ὑγιείας σώματος, …», δηλαδή «Δεν υπάρχει πλούτος ανώτερος από την Υγεία».

Το ύψιστο αυτό αγαθό της ζωής δεν το προστατεύει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και υποτιμά τον δημόσιο χαρακτήρα του, θέλοντας έτσι να το παραδώσει στον Ιδιωτικό τομέα.

Ψάχνουν για Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό την στιγμή που έχουν απομακρύνει από τα Νοσοκομεία χιλιάδες Υγειονομικούς, με πείρα και με τεράστια προσφορά.

Ο Αυταρχισμός και το Πολιτικό Κόστος δεν τους αφήνουν να διορθώσουν το μεγάλο λάθος της ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ.

Δυστυχώς, το πολιτικό προσωπικό της Κυβέρνησης αποδείχθηκε ανεπαρκές και συμπεριφέρεται υποκριτικά. Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνον είναι Επικίνδυνο.

Στον τομέα της Υγείας ο Μητσοτάκης παρουσίασε κραυγαλέα κενά, έλλειψη στρατηγικής και επικοινωνίας.

Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί, με κατάκοπο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά χωρίς τα απαραίτητα μέσα και υποδομή.

Χωρίς σχέδιο, με λανθασμένα μηνύματα, με μισές αλήθειες, με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με πληρωμένα ΜΜΕ δεν πρόκειται ποτέ να πετύχει μία Κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας.

Η δήλωση του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ να στελεχώσουν τα Νοσοκομεία, γιατί οι ΜΕΘ είναι στο κόκκινο, σ’ ολόκληρη την χώρα, τα λέει όλα.

Αυτή είναι, δυστυχώς, η αλήθεια και όχι τα όσα επαναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος παραβίασε ακόμη και αυτά που ο ίδιος νομοθέτησε.

Ας θυμηθούμε το μοτοκρός στην Πάρνηθα, το γεύμα στην Ικαρία αλλά και την συγκέντρωση στα Τρίκαλα, την στιγμή που είχε … «ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ» όλους τους πολίτες.

Δεν έχει άδικο ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1851-1911) που γράφει «Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.»

Οι Ηγέτες παραιτούνται, όταν αποτυγχάνουν.