Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Πολλά εγκληματικά λάθη γίνονται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε πολλά και σοβαρά θέματα.

Μεταξύ αυτών το θέμα του Κορονοϊού, τα κοινωνικά και τα οικονομικά θέματα.

Οι πολίτες ξέχασαν από που έρχονται και φυσικά δεν γνωρίζουν που πηγαίνουν αλλά και που θα φτάσουν. Κυρίως, βέβαια, οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά, το μέλλον του τόπου.

Η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση είναι διάχυτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας.

«Τους πολίτες μπορείς να τους ξεγελάσεις όλους για λίγο καιρό, λίγους για όλο τον καιρό, αλλά όχι ΟΛΟΥΣ για ΟΛΟ τον ΚΑΙΡΟ».

Αυτά έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν (AbrahamLincoln), Αμερικανός πρόεδρος, 1809-1865, (ο16ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1860 έως το 1865). Φυσικά θεωρείται, ακόμη και σήμερα, ο πιο σημαντικός πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας μας δεν τα γνωρίζει όλα αυτά και αντί να κυβερνά για το καλό του Λαού,όπως τονίζει ο Αβραάμ Λίνκολν, αυτός ενδιαφέρεται μόνον για το πολιτικό του ΣΑΡΚΙΟ.

Η Βουλή ψήφισε πριν λίγες ημέρες, μεσάνυχτα και σε άσχετο νομοσχέδιο, την … περίφημη Ντροπολογία της ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

«Δεν διώκονται, δεν ευθύνονται και δεν εξετάζονται» ως μάρτυρες για τις τραγικές αποφάσεις για την πανδημία οι Γιατροί και φυσικά τα Πολιτικά πρόσωπα.

Είναι ντροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «δένει» τα χέρια της Δικαιοσύνης, ακόμα κι όταν είναι κραυγαλέες οι περιπτώσεις παρανομίας.

Η Βουλή … κατάργησε τον εαυτό της και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι φυσικά Κυβέρνηση της ΝΔ, πυροβόλησε τα πόδια της και διέσυρε την Δημοκρατία.

Ευτυχώς που, ορισμένοι Γιατροί αποποιήθηκαν του προνομίου της … ΑΣΥΛΙΑΣ και έτσι ντρόπιασαν την Βουλή και την Κυβέρνηση.

Για να στηρίξει ο Μητσοτάκης την αντισυνταγματική αυτή πράξη, είπε και ψέματα, ότι δηλαδή «αυτά ισχύουν και στις Ηνωμένες Πολιτείες». Στις Η.Π.Α. ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Αυτή η διάταξη, ψηφίστηκε 4 ημέρες αφ’ ότου, εφημερίδα των Αθηνών αποκάλυψε το θέμα των «πρακτικών» της Επιτροπής και ότι Υπουργοί της Κυβέρνησης παρενέβησαν, προκειμένου να περάσει η γραμμή Μητσοτάκη στην Επιτροπή των Ιατρών – Καθηγητών.

Χάθηκαν χιλιάδες ζωές συνανθρώπων μας.

Δημιουργήθηκε μεγάλη κοινωνική αναστάτωση και φυσικά καταστράφηκε οικονομικά η μεσαία τάξη.

Άλλα έλεγαν οι λοιμωξιολόγοι και άλλα έκανε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Γι’ αυτό βιάστηκαν να κλείσουν το θέμα με την ΑΜΝΗΣΤΙΑ, φοβούμενοι τις διώξεις από καταγγελίες «ψεκασμένων», όπως έλεγαν.

Το θέμα που εγείρεται είναι ταυτόχρονα Συνταγματικό και Νομικό.

Η Ν.Δ., ένα φιλελεύθερο (;) κόμμα, πιστεύει στο κράτος Δικαίου και στην διάκριση των Εξουσιών;

Φυσικά όχι, όταν οι «φτωχοδιάβολοι» πάνε στο εδώλιο, για το παραμικρό και οι άνθρωποι της ΕΛΙΤ των Αθηνών μένουν στο απυρόβλητο.

Έτσι, η Βουλή, επί Κυβερνήσεως Μητσοτάκη, πυροβόλησε τα πόδια της και την Δημοκρατία και φυσικά κατάργησε τον εαυτό της.

Η Κεντροδεξιά της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης, φθείρεται ταχύτατα.

Μεγάλο παράδειγμα, η πτώση της Μέρκελ και η άνοδος των Πρασίνων, στην Γερμανία. Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Αυτή είναι η κατάντια του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Στην Ελλάδα, τρεις φορές ψηφίστηκε το «Ακαταδίωκτο» κρατικών αξιωματούχων.

Πρώτη φορά, το 1994, με τον ΑΣΕΠ.

Δεύτερη, επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν συστάθηκε το Ταμείο Ιδιωτικοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ.).

Τρίτη φορά, τώρα, επί Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, Άρθρο 4 «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» και «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Αλλά, ο Μητσοτάκης φαίνεται πως το Σύνταγμα το γράφει … στα παλιά του τα παπούτσια.

Οι δηλώσεις της Αριστοτελείας Πελώνη, που κάποτε εξαπέλυε μύδρους κατά της ΝΔ, δεν μπορούν να θολώσουν τα νερά της παρανομίας.

Έτσι, κάτω από την «ομπρέλλα» προστασίας βάζει Γιατρούς και Πολιτικούς, όπως τους Τσιόδρα, Μαγιορκίνη, Βατόπουλο, Γώγο, Σύψα, κλπ.

Πάντως, γενικά, οι «ΑΣΠΡΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ» δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους ντροπολογίες, γιατί, σχεδόν όλοι τους, έκαναν ΄και κάνουν αυτό που τους επιβάλλει ο όρκος του Ιπποκράτη. Το καθήκον τους.

Τον Μητσοτάκη, όμως, δεν τον ενδιαφέρει τόσο το θέμα των «Λοιμωξιολόγων», όσο το θέμα των Πολιτικών, που εμπλέκονται στην κακή διαχείριση της Πανδημίας.

Στοιβαγμένοι κάτω από την «Ασυλία της Ντροπής» είναι οι Κικίλιας, Κοντοζαμάνης, Αρκουμανέας, Πρεζεράκος, Κωτσιόπουλος και φυσικά ο Γεραπετρίτης. Και η ουρά … είναι μεγάλη …!

Η Αδιαφάνεια ΖΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά έρχεται Ανασχηματισμός και Πρόωρες Εκλογές.

Ο Αβραάμ Λίνκολν έλεγε, βέβαια, πως «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».

Ας προσέξουμε όλοι, γιατί «και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί, να κατρακυλήσεις πιο βαθιά, στου Κακού τη σκάλα», όπως γράφει ο Κωστής Παλαμάς (1859 - 1943) στον Δωδεκάλογο του Γύφτου.

Μόνο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν πρόσεχε να είναι σε στάση προσοχής, όταν παιάνιζε ο Εθνικός Ύμνος το βράδυ της Ανάστασης, αλλά συνέχισε να … ΠΕΡΠΑΤΑ …!

Οι κακές επιλογές κύριε Πρωθυπουργέ πληρώνονται στην ΚΑΛΠΗ.