Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται όλη η χώρα όχι μόνο  εξ αιτίας του συνεχούς καύσωνα αλλά και εξ αιτίας των πολλών πυρκαγιών, που ξεκίνησαν εδώ και μερικές βδομάδες.  

Ομολογουμένως, έχουμε ένα εφιαλτικό σκηνικό λόγω της μεγάλης ζέστης και των καταστροφικών πυρκαγιών.  

Φωτιές από τον Βορρά μέχρι τον Νότο. Από το Σουφλί μέχρι την Ρόδο. Αχαία, Αγρίνιο, Φάρσαλα, Βαρυμπόπη και στα ορεινά των Τρικάλων.  

Μέσα σε τρεις μήνες το 2021 κάηκαν όσα κάηκαν όλο το 2019.  

Οι καταστροφές τεράστιες. Τα καμμένα θυμίζουν «κρανίου τόπο». Χάθηκαν 49,3% περισσότερες εκτάσεις έναντι του 2020.  

Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται με σκοπό το πολιτικό κέρδος. Διχασμένο το κοινοβούλιο και διχασμένη η κοινωνία.

Οι πολίτες… Φλέγονται και χάνουν ολόκληρες περιουσίες και αυτοί είναι οι φλεγόμενοι, ενώ οι Λουόμενοι είναι, ως συνήθως, οι κυβερνώντες.  

Ο Πρωθυπουργός δεν χάνει ευκαιρία να πηγαίνει σε νησιά αλλά και στην Κρήτη.  

Την ώρα που οι φλόγες καταπίνουν τεράστιες εκτάσεις δασών και αφανίζουν τους κόπους μιας ζωής ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όχι μόνο ΛΟΥΟΜΕΝΟΣ αλλά βγάζει και «σέλφι» φωτογραφίες και τις ανεβάζει στα Μ.Μ.Ε. Φυσικά από την Κρήτη.  

Εάν αυτό γινότανε αλλού στην Ευρώπη, ενδεχομένως να είχε πέσει και η κυβέρνηση.  

Στην Ελλάδα, όμως, δεν υπάρχουν τέτοιες δημοκρατικές και κοινωνικές ευαισθησίες και έτσι έχουμε το δίλημμα «αντί αυτού ο Χαρδαλιάς» ή κάποιος άλλος από το Μαξίμου, όπου έχουν κατασκηνώσει όλοι οι Σημιτικοί του ΠΑΣΟΚ.  

Αυτοί, που έκαναν… ΑΠΟΒΑΣΗ στο Μαξίμου, «μας κουνάνε και το δάχτυλο» λέγει το Ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης.  

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής έριξε βέλη κατά των βολεμένων στην κεντρική εξουσία, τα οποία, φυσικά σκοπεύουν και τον Πρωθυπουργό.

Πάντως, ο Πρωθυπουργός δεν παύει να ναι ΛΟΥΟΜΕΝΟΣ, παρά την Λαίλαπα και να εφαρμόζει το του Αρχιμήδη (287-212 π.Χ.) «μη μου τους κύκλους τάρατε».  

Αφού τον Μητσοτάκη τον … έκραξαν και οι … πέτρες και αφού έφτασε η φωτιά στην καρδιά της Αθήνας, Βαρυμπόπη και Τατόϊ, αποφάσισε με «ΠΟΜΠΗ» να επισκεφθεί τα καμένα.

Έπεσε, όμως, μια κατεστραμμένη κολώνα της ΔΕΗ και παρολίγο να μείνουμε χωρίς Πρωθυπουργό…!

Φαίνεται πως η ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ είναι κληρονομικό προϊόν και η επίσκεψη στον Νομό Ηλείας έγινε κατόπιν Εορτής.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζει σε μια εικονική πραγματικότητα, που είναι καταστροφική για την χώρα μας.  

Η Ελλάδα καίγεται και ζούμε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος. Οι οικοπεδοφάγοι και τα μεγάλα συμφέροντα των «Αιολικών Πάρκων» χαίρονται με χαρά μεγάλη και μάλιστα με απόφαση του Σ.τ.Ε.  

Τα επιτελικό κράτος έγινε επιτελικός θίασος.

Έσωσαν τις ζωές των ανθρώπων, στις πυρόπληκτες περιοχές αλλά εγκατέλειψαν τον φυσικό πλούτο και τις περιουσίες των πολιτών και έγιναν στάχτη.  

Μια φράση ενός πυρόπληκτου, που έχασε τα πάντα μέσα στην … ¨Βιβλική καταστροφή» από ένα μεγάλο κανάλι τα λέει όλα. Ερώτηση δημοσιογράφου: Τι θέλετε τώρα; Απάντηση: «Να τους κάψω όλους».  

Ποτέ το Ελληνικό κράτος δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει τέτοια ακραία φαινόμενα και ούτε πρόκειται να οργανωθεί.  

Αυτοί είναι οι Έλληνες Πολιτικοί….!

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ.