Τη μνήμη των ηρώων πολεμιστών από το χωριό Πλάτανος, τίμησαν το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022 ο Δήμος Τρικκαίων και οι συντοπίτες τους, μέσω του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Πλατανιωτών.
Τα 33α Ελευθέρια σε ένα χωριό, από το οποίο κατάγονταν ο Ελευθέριος Ντάσκας (πρώτος πεσών έφεδρος ανθυπολοχαγός στην εποποιία του 1940) και Γεώργιος Νάκος (καταδρομέας, επιβάτης στο μοιραίο μεταγωγικό αεροσκάφος Noratlas), αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, η οποία μεταφέρθηκε ως μήνυμα από τον αντιδήμαρχο Απόστολο Παππά, που απηύθυνε την κύρια ομιλία.
Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν αγώνες δρόμου, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών της περιοχής, καθώς ο Λευτέρης Ντάσκας ήταν και αθλητής του ΓΣ Τρικάλων.

Συνεργάστηκαν για τις εκδηλώσεις, επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και η ειδικότητα κλασικού αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.
Μαζί με τους κατοίκους του χωριού παρέστησαν επίσης, οι βουλευτές κ. κ. Παπακώστα και Λιούτας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ΝΤ. Μπάρδας, ο αντιδήμαρχος Μιχ. Λάππας, οι τ. αντιδήμαρχοι Εφη Λεβέντη και Αχ. Λασπάς, ο πρόεδρος του συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου Σωτ. Καρατάσος.

 
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων