Μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ήρθε η ώρα και για τα πιο μοσχομυριστά κουλουράκια. Τα κουλουράκια του Πάσχα. Ακολουθεί η συνταγή-εγγύηση του Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης είναι ειδικός στα γλυκά, αλλά και εγγύηση σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των συνταγών, για τις οποίες φροντίζει πάντα να μην είναι περίπλοκες και χρονοβόρες και την ίδια ώρα να έχουν εξίσου εγγυημένο αποτέλεσμα.

Τα συγκεκριμένα πασχαλινά κουλουράκια του Δημήτρη Μακρυνιώτη έχουν μια ιδιαιτερότητα: Εχουν άρωμα τσουρέκι.

Υλικά για πασχαλινά κουλουράκια

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak

250 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κρόκος

1 βανιλίνη

50 ml κονιάκ

130 ml γάλα πλήρες

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ κακουλέ

1/2 κ.γ μαχλέπι

1/2 κ.γ μαστίχα


Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια, του Δημήτρη Μακρυνιώτη:

Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε τον κρόκο.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά μας και ξεκινάμε το ανακάτεμα προσθέτοντας σταδιακά το γάλα και το κονιάκ.

Σε ένα λεπτό το ζυμαράκι μας θα είναι έτοιμο.

Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα και μέγεθος που επιθυμούμε και τα αλείφουμε ελαφρά με ένα αυγό που πριν έχουμε ανακατέψει καλά.

Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20-25 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο.

Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα τσουρέκι - Δείτε σε βίντεο τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη

iefimerida.gr