Μέσα στη δέσµη µέτρων που θα ανακοινώσει σήµερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ∆ιεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (∆ΕΘ) αναµένεται να είναι και η στήριξη του αγροτικού κόσµου.

Με αφορµή τα όσα έγιναν στην Θεσσαλία, το κυβερνητικό επιτελείο συνειδητοποίησε ένα πρόβληµα που είναι πανελλαδικό. Ο αγροτικός κόσµος, µε πολλά συσσωρευµένα προβλήµατα τα τελευταία χρόνια, γερνάει, δεν έρχεται νέο αίµα στη δουλειά. Με δεδοµένο πως ο αγροτικός τοµέας αποτελεί αιµοδότη της ελληνικής οικονοµίας, ο κίνδυνος µείωσης του αγροτικού πληθυσµού απειλεί την παραγωγή.

Η κυβέρνηση θα εξαγγείλει πρόγραμμα επιδότησης ύψους 42.500 ευρώ για δηµιουργία θερµοκηπίων, αγορά µηχανηµάτων και άλλων µέσων που απαιτούνται ώστε να ξεκινήσει από το µηδέν µία µονάδα, είτε να εκσυγχρονιστεί µία υφιστάµενη.

Η επιδότηση που τώρα περιορίζεται στις 20.000 ευρώ θα αφορά αποκλειστικά νέους ηλικίας 18 έως 40 ετών, που ακόµη και εάν προέρχονται από αγροτικές οικογένειες, δεν έχουν ως κύριο επάγγελµα τον αγροτικό ή κτηνοτροφικό τοµέα.

Μεταξύ των κριτηρίων που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι είναι να διαθέτουν απολυτήριο λυκείου ή εναλλακτικά να έχουν παρακολουθήσει σεµινάρια αγροτικής παραγωγής. Στόχος του προγράµµατος είναι να αντιµετωπιστεί η συνεχής µείωση του αγροτικού πληθυσµού.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr