Σε μια χώρα που οι άνθρωποι πληρώνουν τα σπασμένα του «δηθενισμού» , του ηδονισμού, του μηδενισμού τους και των λάθος πολιτικών επιλογών τους…

Σε μια χώρα που τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι …μύτες αλλά και οι άνθρωποί τους σέρνονται από τα ΑΤΜ…

Σε μια χώρα που το μόνο καλλιτεχνικό προϊόν που φτάνει ίσα με τον κόσμο είναι αποτέλεσμα «ρεμούλας», « διαπλοκής» και… εξ’ αίματος ή εξ’ αγχιστείας συγγένειας…

Σε μια χώρα που στους γιαλούς της πλέουν όχι μόνο οι πάπιες αλλά μαζί μ’ αυτές και τα περιττώματα τους…

…κάποια παιδιά ονειρεύονται και δημιουργούν μ’ ένα τρόπο εμπνευσμένο, μοναδικό, επαγγελματικό και… άσπιλο.

Κι εκεί που όλοι ανακυκλώνονται παίζοντας, γράφοντας, ζωγραφίζοντας, συνθέτοντας τα ίδια και τα ίδια, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, εμφανίζεται μια «Άσπιλη Μήτρα» (ένα αφιέρωμα στο κορυφαίο σουρεαλιστή ποιητή μας Νίκο Εγγονόπουλο)

Ένα Χοροθέατρο που τιμά τον ποιητή και μαζί μ’ αυτόν το απαύγασμα της ζωντανής Πολιτιστικής μας ιστορίας  ξεσηκώνοντας μαγνητισμούς ενάντια στη μιζέρια και  το πολιτιστικό υποπροϊόν του δηθενισμού που τόσο καλά γνωρίζει αυτή η πόλη.

Αναφέρομαι φυσικά στην παράσταση «Άσπιλη Μήτρα» των οποίων… « θύτες και θύματα» είναι δυο αξιόλογες -γνωστές και μη εξαιρετέες-  συμπολίτισσες  (η Φωτεινή  Χούτου και η Βίκυ Ιακωβάκη) αλλά κι ένα μπουκέτο άλλων Τοπικών Καλλιτεχνών οι οποίοι πραγματικά με εξέπληξαν με την επιλογή τους !

Όχι-όχι.  Δεν την είδα την παράσταση ακόμη. (Βλέπετε είμαι κι εγώ όπως κι εσείς θύμα του δηθενισμού, του ηδονισμού και του μηδενισμού μου και η μύτη μου –όπως κι εγώ άλλωστε - τρέχουμε πίσω από τα ΑΤΜ, όπως κι εσείς.

Όμως το Καλλιτεχνικό προϊόν καθώς και η ποιότητα και η επιτυχία του, κρίνεται ξέρετε κατά το ήμισυ από την επιλογή του τι παρουσιάζει κανείς.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισα πως την Τετάρτη θ’ ανέβω τα σκαλοπάτια της «Σουίτας-Art Café –που είναι λιγότερα εν πάση περιπτώσει από κείνα του Φρουρίου - , θα κάτσω σε μια γωνία και θ’ απολαύσω μια «Άσπιλη» πρόταση –που έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε πολλές αυτό το Καλοκαίρι σε πανελλαδικό επίπεδο-πιστέψτε με.

Μπράβο Παιδιά. Με αιφνιδιάσατε.

Αυτή η πόλη έχει λοιπόν προτάσεις που πάνε παραπέρα απ’ τον «Προεστό του Χωριού» και το «ντίρλι-ντίρλι» των κλόουν, του Καραγκιόζη και των παιδικών παραστάσεων….

Σουίτα Art Café – Τετάρτη 1 Ιουλίου ώρα 10.00 μ.μ.

Συντελεστές παράστασης:

Παναγιώτης Μαγκλάρας: Μουσική μελοποίηση ποιημάτων, πιάνο

Βίκυ Ιακωβάκη: Σύλληψη Ιδέας, επιμέλεια κειμένων, απαγγελία

Φωτεινή Χούτου: Σκηνοθετική επιμέλεια, χορός, χορογραφίες, απαγγελία

Σοφία Λαμπρογιώργου: Πιάνο

Λιάνα Μήνια: Τραγούδι, φλάουτο

Αγάθη Λίτσα: Τραγούδι

Προλογεί  η φιλόλογος Έλισσάβετ  Δόλια.

Μια κριτική παρουσίαση από τον Π. Ι. Νακόπουλο