Από τις 16/8/2015 έως τις 21/8/2015 πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία η παγκοσμίου ποδηλατικού ενδιαφέροντος υπεραπόσταση των 1200 κμ. που γίνετε κάθε τέσσερα χρόνια με εκκίνηση το Παρίσι και τερματισμό το Παρίσι με ενδιάμεσο σταθμό τη Βρέστη.
Τα brevet ξεκίνησαν αρχικά στην Ιταλία αλλά άνθισαν στην Γαλλία στις αρχές του 19ου αιώνα. Οι επαγγελματικοί αγώνες δρόμου, η τουριστική ποδηλασία και οι δοκιμές εξοπλισμού όλα έχουν τις ρίζες τους στα brevets. Ξεκίνησαν το 1891, η διαδρομή ήταν το Paris-Brest-Paris (PBP) το οποίο ενέπνευσε τους μοντέρνους Ολυμπιακούς ποδηλατικούς αγώνες και το Tour de France.
Οι συμμετέχοντες, είναι σκληραγωγημένοι και επινοητικοί ποδηλάτες. Μιας και ξεκινήσει το brevet ξεκινάει και το χρονόμετρο μέχρι ο αναβάτης να περάσει την γραμμή τερματισμού. Δεν υπάρχουν έννοιες όπως κακός καιρός, μηχανικές βλάβες ή σωματικά προβλήματα για τους αθλητές. Η αναπλήρωση ενέργειας, η ξεκούραση, η επισκευή μηχανικών βλαβών και φυσικά η ποδηλασία πρέπει να είναι αρκετά αποτελεσματικά ώστε ο αθλητής να περάσει την γραμμή τερματισμού πριν λήξει ο χρόνος.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Brevet Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι έχουν όσοι έχουν καταφέρει, μέσα στην ίδια χρονιά που γίνεται το brevet, να ολοκληρώσουν εντός ορίου χρόνου μια σειρά από brevet 200-300-400-600 km.
Η χώρα μας μετρά συμμετοχές από το 2003 και συνεχίζει να δίνει το παρόν σε αυτή την εκδήλωση με όλο και περισσότερους αθλητές.
Η φετινή ήταν η 18η κατά σειρά διοργάνωση και από την Ελλάδα είχαν λάβει πρόκριση 59 ποδηλάτες μεταξύ αυτών και ο τρικαλινός Περικλής Μητρονάτσιος.
Η εκκίνηση δόθηκε από το SAINT-QUENTIN-EN-YVELINES μπροστά από το διεθνές ποδηλατοδρόμιο του Παρισιού. Στην κούρσα έλαβαν μέρος 6200 ποδηλάτες από όλο τον κόσμο και ειδικότερα από 66 χώρες. Τερμάτισαν 5000 ποδηλάτες εγκατέλειψαν 1200, 11 εξ αυτών από την ελληνική αποστολή και 136 τερμάτισαν εκτός χρόνου.
Ο Περικλής τερμάτισε δεύτερος από την ελληνική αποστολή, με χρόνο 69 ώρες 45 λεπτά, μια καλή εμφάνιση μιας και όλη η ελληνική ομάδα έτρεξε χωρίς τεχνική υποστήριξη πράγμα που έκανε τη διαδρομή αρκετά πιο δύσκολη. Ο Περικλής από το 900 περίπου χιλιόμετρο και έχοντας σε εξέλιξη ένα τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα οδηγήθηκε τρεις φορές σε γιατρό της διοργάνωσης και αναγκάστηκε να ρίξει αρκετά το ρυθμό του, προκείμενου να εξασφαλίσει των τερματισμό και να μην οδηγηθεί σε εγκατάλειψη .
Τελειώνοντας το PBP 2015 θρήνησε το χαμό ενός αθλητή που υπέστη καρδιακό επεισόδιο και το σοβαρό τραυματισμό από πτώση άλλων δυο, επιβεβαιώνοντας έτσι με το χειρότερο τρόπο την σκληρότητα τον υπεραποστάσεων.