«Συνωστισμός» επικρατεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το επίδομα θέρμανσης.

Οι υποβληθείσες αιτήσεις έχουν ξεπεράσει ήδη τις 600.000, καθώς οι δικαιούχοι σπεύδουν να προλάβουν την πρώτη δόση καταβολής του επιδόματος, έως τις 22 Δεκεμβρίου, η οποία ωστόσο προϋποθέτει την καταχώρηση των παραστατικών έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2023.

Ο ρυθμός υποβολής των αιτήσεων κινείται στα …χνάρια της περυσινής διαδικασίας και όπως εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που παρακολουθούν το αντικείμενο, ο αριθμός των αιτήσεων θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, έως τις 8 του επόμενου μήνα που έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά αναμένεται να εισπράξουν και κατά την περίοδο 2023-2024 το επίδομα θέρμανσης, τα ποσά του οποίου θα κυμαίνονται από 100 έως 1.000 ευρώ.

Για τους περισσότερους δικαιούχους, τα ποσά θα κυμαίνονται από 100 έως 800 ευρώ. Ειδικά σε περιοχές της χώρας όπου οι κλιματικές συνθήκες είναι δυσμενέστατες και επικρατεί δριμύ ψύχος το χειμώνα, το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά 25% και το ανώτατο όριό του θα φθάνει τα 1.000 ευρώ.

Στo νομό Τρικάλων και σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες όπως π.χ. το Περτούλι το επίδομα θέρμανσης εμφανίζεται αισθητά αυξημένο και φτάνει μέχρι τα 952 ευρώ για τις οικογένειες με τρία παιδιά. 

Για όσους δικαιούχους εγκατέλειψαν την περίοδο 2022-2023 το φυσικό αέριο ως μέσο θέρμανσης και χρησιμοποίησαν το πετρέλαιο ή άλλα μέσα πλην φυσικού αερίου, καθώς επίσης και για όσους υπέβαλαν την περίοδο 2022-2023 αιτήσεις για την είσπραξη επιδομάτων θέρμανσης αλλά την περίοδο 2021-2022 δεν είχαν υποβάλει αιτήσεις και δεν έλαβαν επιδόματα, τα ποσά του επιδόματος δεν θα διπλασιάζονται όπως γινόταν πέρυσι.

trikalaenimerosi.gr (Με πληροφορίες από eleftherostypos.gr)