Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Καζάνι, που βράζει, είναι η πολιτική σκηνή της χώρας μας, εξ αιτίας της κάκιστης επιλογής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τα πολλά και ανοιχτά μέτωπα δημιουργούν μεγάλη προβλήματα στην κοινωνία και απειλούν έντονα την κυριαρχία και την παντοδυναμία του Πρωθυπουργού.

Η αγανάκτηση και η απογοήτευση των πολιτών έχει μεταβληθεί σε … ναρκοπέδιο, που σπρώχνει το κόμμα της Ν.Δ. σε έξοδο από τα πολιτικά δρώμενα και φυσικά από την παντοδυναμία.

Το καθεστώς Μητσοτάκη ταρακουνιέται τόσο από εσωτερικές όσο και από εξωτερικές επικίνδυνες δονήσεις, που κυρίως οφείλονται στην αντιλαϊκή πολιτική του, στον αυταρχισμό, στην έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και στο οικογενειακό κατεστημένο.

Οι δυνάμεις της Διαπλοκής και της Διαφθοράς, που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, σιγά-σιγά παίρνουν αποστάσεις από το πολύ κακό κατεστημένο του Μαξίμου και παίζουν τον δικό τους ρόλο, μοιράζοντας την πολιτική τράπουλα σε νέα πρόσωπα.

Δεν υπάρχει το σύνδρομο του αόρατου αντιπάλου, γιατί ο αντίπαλος είναι προ των Πυλών, ενώ η στροφή, προς τα Δεξιά, ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας, είναι ορατή και επικίνδυνη αντίπαλος της κυβέρνησης.

Η διαχείρηση της εξουσίας για το καλό των Ολιγαρχών και για το κακό της κοινωνίας, έσπρωξε τους πολίτες να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους τοποθετήσεις και να αντιδράσουν.

Το πολύ χρήμα, που ρέει άφθονο στην άρχουσα τάξη, ταυτόχρονα κάνει τους φτωχούς πιο φτωχούς και τους αναγκάζει να ενωθούν και να γίνουν μοχλός ανατροπής του σημερινού καθεστώτος.

Στο … Μητσοτακιστάν ο έλεγχος χάθηκε, τα ψέμματα τελείωσαν και η προπαγάνδα πλέον προκαλεί τις εξαγριωμένες ομάδες τις κοινωνίας.

Τα μέτωπα είναι πολλά και δύσκολα. Άλλα προήλθαν από μη αναμενόμενα γεγονότα και από την παντελή έλλειψη προληπτικών μέτρων και άλλα τα έφτιαξε η κυβέρνηση είτε για να δείξει, πως δεν υπολογίζει τίποτε και κανέναν, είτε για να αποσπάσει την προσοχή της κοινωνίας από τα πραγματικά και τα δύσκολα εμπόδια της καθημερινότητας.

Ας δούμε μερικά απ’ αυτά τα Μέτωπα – Προβλήματα, που οδηγούν τον Πρωθυπουργό στο διαζύγιο με την κοινωνία και στην αναζήτηση … καρέκλας στην Ε.Ε.

Η ακρίβεια καθημερινά τσακίζει τα νοικοκυριά και μειώνει και το προσδόκιμο της ζωής, παρά τις πομπώδεις και ψεύτικες κινήσεις του Μαξίμου και των αρμοδίων Υπουργών.

Όλοι στην Κυβέρνηση ομιλούν για αριθμούς τις ευημερίας αλλά κανένας τους δεν κάνει λόγο για τα νούμερα της φτώχειας και της δυστυχίας.

Στην χώρα μας «ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι πολίτες» όπως έλεγε και ο Γέρος της Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπανδρέου.

Το έγκλημα των Τεμπών και το Μπάζωμα του χώρου, ο Μητσοτάκης το χειρίστηκε κατά τον χειρότερο τρόπο.

Αντί να βγει και να αποδώσει τις ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, σ΄όλους τους υπεύθυνους, από τους Υπουργούς μέχρι τους σταθμάρχες, έκανε το αντίθετο.

Έστησε επιτροπές συγκάλυψης και έβαλε βουλευτές της Ν.Δ. να κουκουλώσουν το θέμα.

Καταπέλτης η Ευρωπαία εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, για την τραγωδία των Τεμπών.

«εάν το έργο της 717 σύμβασης είχε εφαρμοσθεί και είχε ολοκληρωθεί, δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα» είπε η Εισαγγελέας.

Συνέχισε δε, τονίζοντας, πως «μας μπλοκάρουν από το να βρούμε της αλήθεια και να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη».

Κατέληξε δε πως «η Συνταγματική πρόβλεψη στην Ελλάδα» δηλ. η ΑΣΥΛΙΑ Βουλευτών και Υπουργών «πρέπει να αλλάξει. Έχουμε στείλει επιστολή στην κομισιόν».

Ξεκάθαρες κουβέντες, που λένε λίγο-πολύ πως στο Μηστοτακιστάν της Ελλάδας δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία ούτε Δικαιοσύνη.

Το Ακαταδίωκτο και η Ασυλία πρέπει να αλλάξουν άμεσα και φυσικά δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, η οποία Ευρώπη δικάζει και καταδικάζει μέχρι και Προέδρους της Γαλλικής Δημοκρατίας, που παραβίασαν τους νόμους, όπως Νικολά Σαρκοζί.

Η τελευταία δήλωσε του Μητσοτάκη για το «μπάζωμα» ήταν υποκριτική και ταυτόχρονα προκλητική.

Ο αδιόρθωτος Πρωθυπουργός, που είναι συνένοχος για τα όσα έγιναν στα Τέμπη, γίνεται Ιερόσυλος μη σεβόμενος τις ψυχές των αδικοχαμένων, των γονέων και της κοινωνίας και έφαγε και… κόκκινη κάρτα από την Ε.Ε.

Η Ιεροσυλία, από τους αρχαίους χρόνους ετιμωρείτο και από τους Θεούς και από τους Ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή οι Ιταλοί, που πήραν πολλά εκατομμύρια, ετοιμάζονται να … φύγουν από τα τρένα, ενώ η Μαρία Καρυστιανού μίλησε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και είπε ότι «οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα».

Η Επιστολική ψήφος, που μπήκε κάτω από ταφόπλακα, ύστερα από την διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, συγκλονίζει το Μαξίμου.

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, που έκλεψε τα στοιχεία αυτά από το Υπουργείο έγινε αιτία να παραιτηθούν δύο Γενικοί Γραμματείς, η ίδια να τεθεί εκτός του Ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., αλλά η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, που ήταν βασική υπεύθυνη, καλύφθηκε από την … ομπρέλα προστασίας του Μητσοτάκη, ο οποίος έπρεπε να παραιτηθεί μόλις έσκασε το σκάνδαλο, αφού κατηγορείται, με την Κεραμέως και ως υποκλοπέας προσωπικών δεδομένων.

Ο νόμος «έκτρωμα» για τον γάμο των Ομοφυλοφίλων, που έφερε σε ρήξη την κυβέρνηση με την Εκκλησία και την Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινωνία, ήταν από τα πιο μεγάλα λάθη του Πρωθυπουργού και των «συνευδοκούντων» βουλευτών της Ν.Δ. του Σύριζα, του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Τώρα το Μαξίμου ρίχνει γέφυρες και ταυτόχρονα απειλεί με εφαρμογή του διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας.

Ας δώσουν πίσω στην Εκκλησία την τεράστια περιουσία, που πήραν στο παρελθόν και την έφαγαν, και μετά ας προχωρήσουν σ’ όποιο δρόμο θέλουν.

Η Εκκλησία παρέμεινε ζωντανή χιλιάδες χρόνια. Κράτησε τον Ελληνισμό όρθιο επι Τουρκοκρατίας. Έδωσε δεκάδες χιλιάδες μάρτυρες και ήρωες στον αγώνα για την προάσπιση «των Βωμών και των Εστιών» και πιστεύει ακράδητα στο «ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ υμών», όπως έλεγε ο νεομάρτυρας πολιτικός, της απελευθερωμένης Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας.

Μέσα σ΄αυτόν του κυκεώνα των προβλημάτων δεν μπορεί κάποιος να ξεχάσει την μεγάλη μάστιγα της εγκληματικότητας, την αθώωση μαστροπών, αθώων ψυχών, από εισαγγελικούς λειτουργούς, την καταστροφή της Θεσσαλίας από τις Θεομηνίες και την ανυπαρξία του Κράτους Πρόνοια, καθώς και το αλαλούμ στο χώρο της Παιδείας με τα μη κρατικά Πανεπιστήμια και το πέρασμα του Ε.Σ.Υ. στα χέρια Ιδιωτών – Ολιγαρχών, μετά τα απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία, τα οποία δεν έχουν ούτε Γιατρούς, ούτε Νοσηλευτές ούτε Υλικοτεχνική υποδομή.

Τόσο ανεπαρκής και επικίνδυνος είναι ο Πρωθυπουργός , που ούτε ο ίδιος ξέρει που πάμε. Μπήκαμε στον … αυτόματο πιλότο και για τα Ελληνοτουρκικά και για τα Ρωσο-Ουκρανικά και ο Θεός βοηθός.

Να γιατί τα ανοιχτά μέτωπα απειλούν την κυβέρνηση, ενώ η απογοήτευση και η αγανάκτηση των πολιτών είναι τεράστια και τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών τρελαίνουν Βουλευτές και Υπουργούς.

Πάντως, μια από τις τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δίνει, στην Βόρεια Ελλάδα, στης Ν.Δ. του Μητσοτάκη 25%.

Το καθεστώς Μητσοτάκη κλονίζεται και οι Μάσκες πέφτουν…!

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν (1879-1955) έλεγε πως «η τυφλή υπακοή στην εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας».