Ένα τμήμα τείχους, που κανείς ακόμη δεν γνωρίζει την αξία του και την ιστορική του σημασία, αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες ανάπλασης της Κεντρικής πλατείας των Τρικάλων, σήμερα το πρωί.

Το συγκεκριμένο εύρημα βγήκε στο φως σχετικά σύντομα από την έναρξη των εργασιών εκσκαφής, καθώς δεν βρίσκεται σε μεγάλο βάθος. Η αποκάλυψή του σταμάτησε αμέσως τις εργασίες και στο σημείο κλήθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για ένα μεγάλο τείχος, που εκτείνεται και πέρα των ορίων της πλατείας. Πλέον, την σκυτάλη παίρνουν οι αρχαιολόγοι που καλούνται να μελετήσουν και να αξιολογήσουν το καινούργιο εύρημα, που θα καθορίσει την πορεία της ανάπλασης της Κεντρικής πλατείας. 

Οι εργασίες της πολύπαθης, όπως εξελίσσεται, ανάπλασης ξεκίνησαν μόλις χθες Δευτέρα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς είχαν σταματήσει λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων για την καλύτερη μετακίνηση των χιλιάδων επισκεπτών του Μύλου των Ξωτικών στην πόλη. Πριν, ωστόσο, από αυτήν την παύση των εργασιών προηγήθηκε εκείνη που προκάλεσε η αποκάλυψη οθωμανικών τάφων τον Σεπτέμβριο του 2022, με την έναρξη σχεδόν του έργου.

trikalaenimerosi.gr