Πρόταση μομφής στην κυβέρνηση κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αποκαλύψεις για την υπόθεση παρακολουθήσεων. Αμέσως μετά ο κ. Γεραπετρίτης έκανε αποδεκτή την πρόταση δυσπιστίας και ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει αμέσως και θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δεδομένου του γεγονότος ότι ο πρωθυπουργός έχει την υποχρέωση, ζητεί την άμεση ενέργεια της συνεδρίασης έτσι ώστε η πρόταση δυσπιστίας να συζητηθεί αμέσως και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης που εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

Τι περιελάμβανε ο φάκελος Ράμμου
Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε αρχικά τα ονόματα που αναγράφονται στον φάκελο που παρέδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμου καθώς ήταν υπό παρακολούθηση με αποδείξεις.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Σήμερα θα μιλήσουμε στη φάση των αποδείξεων, που μπορεί να αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα από το σύνολο των περιπτώσεων που το παρακράτος του Μαξίμου. Όσοι αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσα όταν έβγαινα από το φάκελο από τη συνάντηση με τον Ράμμο, ήρθε η ώρα να τους λύσω την απορία. Περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου μετά από αίτημα που εγώ κατέθεσα εγώ στις 7 Δεκεμβρίου όταν και επισκέφτηκα την Αρχή», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστειλε ο Μητσοτάκης, το ξεγύμνωμα του παρακράτους, περιέχει το σκοτάδι που έχουμε όλες υποχρέωση οι δυνάμεις να φωτίσουμε».

Τα ονόματα
Στη συνέχεια ανέφερε τα ονόματα των αξιωματούχων: «Ζήτησα επισήμως για να ελεγχθεί εάν ετέθη σε επισύνδεση από την ΕΥΠ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Διακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της διεύθυνσης Εξοπλισμών κ. Λάγιος και κύριος Αλεξόπουλος. Η απάντηση που έλαβα σε αυτόν το κλειστό φάκελο επίσημα ήταν 6 στα 6. Για όλους ευρέθησαν επί σύνδεσης της ΕΥΠ του κύριου Μητσοτάκη και έτσι έχουμε φτάσει στον αριθμό 10 επισήμως».

Η ανακοίνωση για την πρόταση μομφής
«Σε κρίσιμες στιγμές για την Δημοκρατία ο καθένας και καθεμιά οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες που αναλογούν και να στεκόμαστε με δημοκρατική ευθύνη απέναντι στην οποία εκτροπή αλλά και στην συνέπειες της εκτροπής διότι είναι ήδη ορατές οι πληγές στο σώμα της Δημοκρατίας.

Όταν υπονόμευση των δικαιωμάτων του πολίτη συνοδεύει την φτώχεια την ασφάλεια της κοινωνικής πλειοψηφίας, όταν η δημοκρατία διασύρεται όταν ακόμα και ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας εμπλέκονται στα λιπαρά παιχνίδια των υποκλοπών τύπου μαφίας, τότε δεν αρκεί απλώς να διαπιστώνουμε ότι η Δημοκρατία η σταθερότητα η κοινωνική συνοχή, η θέση της χώρας στη διεθνή σκηνή ακόμα και η ασφάλειά μας έχει γίνει παιχνίδι στα χέρια μιας αδίστακτης κυβέρνηση και του πρωθυπουργού. Τότε οφείλουμε και έχουν ιστορική υποχρέωση να δράσουμε και σε ό,τι μας αφορά δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε. Έχουμε μόνο το Σύνταγμα και τα εργαλεία που μας προσφέρει.

Ο πρωθυπουργός είναι αμετάκλητα ένοχος η παραμονή στην διακυβέρνηση της χώρας όσον έκαναν ακόμη και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία για την ασφάλεια της χώρας για τα δικαιώματα.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: Η ελληνική κοινωνία στη δίνη των αποκαλύψεων
Οι τύχες βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης όχι μόνο ανίκανης προσκολλημένης σε ιδιοτέλειες και συμφέροντα αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Κι ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τους κανόνες της Δημοκρατίας, από την ηθική της Δημοκρατίας, από τις γραμμές και συντεταγμένες του κράτους δικαίου, που αποτελεί το θεμέλιο της Δημοκρατίας.

Κάνεις και καμιά δεν δικαιούται φαινόμενα που απειλούν την εύρυθμη πολιτειακή λειτουργία, κάνεις και καμιά δε δικαιούται να κλείνουν τα μάτια γιατί αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μονάχα κάποιος έγκριτους συνταγματολόγους ή κάποιος ιδιαίτερα ευαίσθητος για τα δημοκρατικά δικαιώματα. αυτό που συμβαίνει αφορά τη ζωή των ανθρώπων, αφορά το κλίμα και τους κανόνες δρα και προοδεύει. Αυτό που συμβαίνει μας αφορά όλους η ελληνική κοινωνία ζει στη δίνη των αποκαλύψεων για έναν ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών.

«Συντονιστής ο πρωθυπουργός για να εκβιάζει»
Συντονιστής ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας αυτός που οργάνωσε το δίκτυο των παρακολουθήσεων προκειμένου να έχει στο χέρι όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους και φίλους, τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου την στρατιωτική ηγεσία, αλλά και τους ίδιους να τους έχει στο χέρι να τους εκβιάζει να γνωρίζει τις σκέψεις τους τις επιδιώξεις τους τις αδυναμίες τους. Το δίκτυο αυτό το οργάνωσε όχι τώρα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου και το οργάνωσε με πολύ σοβαρό σχεδιασμό.

«Μεγάλωσε ως πρίγκιπας και τώρα νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς»
Εν πλήρη γνώση του έστησε μία οργουελιανή δυστοπία, με εκατοντάδες θύματα που έλαβαν το κωδικοποιημένο μήνυμα με το παράνομο λογισμικό. Μεταξύ αυτών πολιτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι.

Ο Μητσοτάκης διακατέχεται από μία αλαζονεία μεγάλωσε ως πρίγκιπας και τώρα νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς. Πίστεψε ότι έγινε ισοβίως και πως κανείς δεν θα τον ελέγξει.

Ο Μητσοτάκης έλεγε συνειδητά ψέματα για έξι μήνες
Στην αρχή μίλησε για προϊόντα μυθοπλασίας και μύθους του Αισώπου, επιστράτευσε την σπίλωση και την δολοφονία χαρακτήρων, ύστερα κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων υποχρεώθηκε να παραδεχτεί υποκλοπές με χαρακτηριστική αυτή του κυρίου Ανδρουλάκη, την οποία όμως υποβαθμίζεται σε παρατυπία. Και στο τέλος ο ίδιος ο πρωθυπουργός έριξε όλο το βάρος της εξουσίας του που το εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός προκειμένου να συσκοτίσει το σκάνδαλο. Και το δράμα των υποκλοπών συνοδεύτηκε από την κωμωδία της εξεταστικής.

Επί έξι μήνες λέει ψέματα. Συνειδητά ψέματα. Ότι δε γνώριζε και ότι δεν έγιναν παρακολούθησης. Διαρκώς προσπαθεί να κάνει τον ανήξερο. Ψέματα είπε και στην τελευταία συνεδρίαση στη Βουλή.

Προτίμησε να ταπεινωθεί στο Κοινοβούλιο αντί να απαντήσει
Σε ένα ερώτημα δεν απάντησε έληξε την συνεδρίαση πριν την ώρα της για να μην απαντήσει και το έβαλε στα πόδια. Προτίμησε να ταπεινωθεί μέσα στο κοινοβούλιο αντί να απαντήσει. Του έθεσα με επιμονή το ερώτημα κύριε πρωθυπουργέ αν αποδειχθεί ότι τελικά η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό κύριε Χατζηδάκη ή τον κύριο Φλώρο παρά τα όσα μας λέτε εσείς τότε θα παραιτηθείτε. Αντί να μου απαντήσει ευθέως πως δεν υπάρχουν παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ναι θα παραιτηθώ αν αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο επέλεξε να το βάλει στα πόδια.

ethnos.gr