Το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019 στο Πνευματικό κέντρο Τρικάλων. Οι μαθητές Γκόντας Δημήτρης, Ζαφειρόπουλος Άγγελος, Καραδήμα Ζωή, Μπελμέζη Μαρία και Μυλωνάς Άγγελος καθοδηγούμενοι από την καθηγήτρια των εικαστικών του σχολείου κ. Ράμπια Δέσποινα έστειλαν αντιπολεμικά μηνύματα ζωγραφίζοντας για την ειρήνη. Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο λαό της Παλαιστίνης και στους αγώνες του για ελευθερία και ειρήνη.
Oπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου "οι μαθητές μας με τη συνδρομή της καθηγήτριάς τους διατράνωσαν την αγάπη τους για την ειρήνη και εξέφρασαν την απέχθειά τους για τον πόλεμο και την επιθυμία τους να σταματήσουν οι πόλεμοι σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, να μην υπάρχουν παιδιά που πεινάνε, που πεθαίνουν καθημερινά, που αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς για μια καλύτερη ζωή με ασφάλεια, γεγονός που στις περισσότερες των περιπτώσεων αποδεικνύεται δύσκολο έως ανέφικτο. Τα παιδιά ζωγράφισαν ένα παιδί μπροστά στο ισραηλινό τανκ, που με τη σφεντόνα του και πέτρες από τα χαλάσματα των βομβαρδισμών αντιστέκεται, θυμίζοντάς μας στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Τ' όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη.
Τ' όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη.
Τα λόγια της αγάπης κάτω απ' τα δέντρα,
είναι η ειρήνη».
Η εκδήλωση, εκτός από τα έργα των παιδιών που εκτέθηκαν στο φουαγιέ του πνευματικού κέντρου, περιελάμβανε παράσταση Καραγκιόζη, θεατρικά δρώμενα, χορευτικά και ζωντανή μουσική.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην καθηγήτρια των καλλιτεχνικών κ. Ράμπια Δέσποινα που ενέπνευσε τους μαθητές μας και στους μαθητές μας που ζωγράφισαν αυτό το καταπληκτικό έργο."