Σε καθεστώς ατομικών συμβάσεων, αντίστοιχο με τους συναδέλφους τους στους τομείς καθαριότητας και φύλαξης, μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία εστίασης του Νοσοκομείου Τρικάλων.
Το πρώτο βασικό βήμα έγινε με πρόσφατη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσηλευτικού ιδρύματος, προκειμένου να προχωρήσει περαιτέρω η όλη διαδικασία.
Την αλλαγή της εργασιακής σύμβασης του συγκεκριμένου προσωπικού επιβεβαίωσε, ερωτηθείς σχετικά, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένης, μιλώντας στην εκπομπή “Καθημερινά” της ΕΡΤ Λάρισας.
Πρόκειται για τους εργαζόμενους-τραπεζοκόμους του Νοσοκομείου οι οποίοι μέχρι σήμερα απασχολούνταν με “εργολαβικό αντάλλαγμα”, όπως γινόταν -μέσω ιδιωτών- και με τις θέσεις στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Φύλαξης αλλά και της Τεχνικής επίβλεψης.
“Είμαστε το πρώτο Νοσοκομείο στη χώρα που αδειάζει τελείως από τους εργολάβους…”, ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Διοικητή του Νοσοκομείου, συμπληρώνοντας με έμφασης ότι ”αποκαθίστανται τα εργασιακά δικαιώματα και των εν λόγω εργαζομένων με υπογραφή ατομικών συμβάσεων, όπως προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία…”.
Οι επτά θέσεις, κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, θα προκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με τα κριτήρια του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και με μοριοδότηση για όσους έχουν εργασιακή εμπειρία στον υγειονομικό χώρο, ενώ οι συμβάσεις θα είναι διετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης.

ert.gr