Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού στο Μαλακάσι για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μετά τη σχετική έγκριση που δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας στη χορήγηση άδειας.
Το πράσινο φως άναψε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Ντίτορας χορηγώντας άδεια εγκατάστασης μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,999 MW, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Ο σταθμός θα εγκατασταθεί σε έκταση συνολικού εμβαδού 11.054,354 τ.μ. (έκταση εμβαδού 8.829,196 τ.μ. που έχει χαρακτηριστεί ως δάσος και ιδιοκτησιακά ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και μη δασικού χαρακτήρα έκταση εμβαδού 2.225,158 τ.μ.), στο ρέμα «Μπαλτά», στη θέση «Ένωση» της Τοπικής Κοινότητας Μαλακασίου, του Δήμου Καλαμπάκας, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Το έργο θα έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύς 1,150 MW, συνολική αποδιδόμενη ισχύς 0,999 ΜW.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα από τον ανάδοχο του έργου που είναι τα Λατομεία Τυρνάβου ΑΕ με επιβλέποντα μηχανικό τον Θανάση Βαβύλη.