Ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων φέτος παρουσιάζει τα έργα των μελών του στο εξαιρετικό κτίριο της παλιάς Φυλακής, στην καινούργια αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη, από το Σάββατο 27 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 4 Ιουνίου.
Ο Σύλλογος, με  φόντο τη μεγάλη εορταστική δραστηριότητα «Τέχνης Γωνία - ART corner», στα Μανάβικα, με την οποία έδειξε τη δυναμική του και κατέθεσε τη δική του «πρόταση» για τις εικαστικές παρεμβάσεις και έχοντας σε εξέλιξη την εθελοντική δραστηριότητα ζωγραφικής σε Σχολεία της πόλης (Δημοτικά 32ο,26ο και 9ο Γυμνάσιο κ.ά.), εκθέτει τα νέα έργα ζωγραφικής 48 καλλιτεχνών του με τον τίτλο «ΑΠΟΔΡΑΣΗ».
Απόδραση μέσω της τέχνης, όχι από την πραγματικότητα και τα μεγάλα προβλήματα, αλλά από την ηττοπάθεια και τη μιζέρια, η οποία, δυστυχώς, είναι κυρίαρχη γύρω μας. 
Απόδραση, ως πρόταση θετική, αναζήτησης και επαναφοράς στο προσκήνιο των δυνάμεων που βρίσκονται μέσα μας και οι οποίες μπορούν να μας στηρίξουν.
Απόδραση συμβολική, μέσα στο χώρο της Φυλακής, που για πολλές δεκαετίες σηματοδότησε τον εγκλεισμό και την απώλεια της ελευθερίας...
Επισημαίνουμε ότι απ' αυτή την έκθεση απουσιάζει ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς καλλιτεχνών-μελών του συλλόγου, οι οποίοι ασχολούνται με τις εικαστικές κατασκευές, το κόσμημα και τη διακόσμηση. Είναι πολλοί, με πολλά και αξιόλογα έργα! Κάθε χρόνο στριμώχνονται στα περιθώρια της έκθεσης ζωγραφικής!
Γι' αυτό φέτος αποφασίσαμε να οργανώσουμε μία ξεχωριστή έκθεση γι' αυτούς τους καλλιτέχνες και να παρουσιάσουμε τα έργα τους, όπως τους αξίζει!
 Ευχαριστούμε τον Δήμο Τρικκαίων και τη Διεύθυνση του Μουσείου Τσιτσάνη για την υποστήριξη και την παραχώρηση της αίθουσας και καλούμε τους συμπολίτες μας να μας τιμήσουν, για άλλη μια φορά, με την παρουσία τους και στα εγκαίνια και στις επόμενες μέρες λειτουργίας της έκθεσης.
Υπενθυμίζουμε τα εγκαίνια το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 8μμ, ότι η Έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά πρωί απόγευμα (10.00-14.00 και 18.00-22.00), μέχρι τις 4 Ιουνίου και η είσοδος ελεύθερη!
Κατάλογος συμμετοχών
1        Αδάμου Μαρία
2        Ακρίβος Ιωάννης
3        Αναγνώστου Αγγελική
4        Αναστασίου Χριστίνα
5        Αρκουμάνης Αρτέμιος
6        Βάκας Απόστολος
7        Βάκα Λένα
8        Γκούμα Ευαγγελία
9        Γρατσάνη Μαρία
10      Ζιάκα Μαρία
11      Ιωάννου Γεώργιος
12      Κακλαμάνη-Βλάχου Λαμπρινή
13      Κανάκα Ρομάνα (Ρόμη)
14      Κανάτα Αθηνά
15      Κανίνα-Βάκα Τζένη
16      Καραμάνου Μαρία
17      Καράτζιου Μαρία
18      Κουγιάννου Βασιλική
19      Λιάπη Λιλίκα
20      Μάγκα Παναγιώτα
21      Μέος Ευάγγελος
22      Μαυρογιάννη-Νταλούκα Τασία
23      Μπαλαμώτη-Τριανταφύλλου Ευγ.
24      Μπούρα Μαίρη
25      Μπρέλλα Μαρία
26      Νάκας Αθανάσιο
27      Νίκου Χρύσα
28      Ξούρη Αθηνά
29      Οικονόμου Απόστολος
30      Παναγιωτίδου Αθηνά
31      Παπαδοπούλου Δέσποινα
32      Παπακατράνα Γλυκερία
33      Πέρκας Βασίλειος
34      Πετσογιάννη-Τουρίμπαμπα Ζωζώ
35      Ράγια Γεωργία
36      Στεργίου-Ζαχαράκη Ζωή
37      Στραπάτσας Παναγιώτης
38      Στυλιάρα Σταυρούλα
39      Ταμπρατζή Ελένη
40      Τάσιου Ελένη
41      Τάσιου Συλβάνα
42      Τέλλιου Δήμητρα
43      Τσίκος Δημήτριος
44      Τσουκνίδας Κων/νος
45      Φωλίνας Στέφανος
46      Χαρίση Μαριάνθη
47      Χασιώτη Ντίνα
48      Χρηστάκος Λεωνίδας