Σε διευθέτηση της χωροθέτησης πιάτσας ταξί στα Τρίκαλα, προχώρησε με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείου Τρικάλων. Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής κάνοντας αποδεκτή την αίτηση ανάκλησης ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλλε ο Δήμος Τρικκαίων, κατά προηγούμενης απόφασης, το Δικαστήριο καθορίζει τη θέση για 10 ιδιοκτήτες ταξί.
Συγκεκριμένα, με την υπ‘ αριθμόν 100/2016 απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Τρικάλων ορίζει ότι, ιδιοκτήτες ταξί (που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη), θα πρέπει να σταθμεύουν στις νέες θέσεις που όρισε ο Δήμος Τρικκαίων επί της οδού Ιακωβάκη.
Στην απόφασή του, το Δικαστήριο επίσης σημειώνει ότι η στάθμευση στην εδώ και πολλά χρόνια τελούσα σε αχρηστία πιάτσα της οδού Κανούτα - όπως ζητούσαν οι προσφεύγοντες ιδιοκτήτες - δεν είναι δυνατή, καθώς υπήρξε αλλαγή δεδομένων για το κυκλοφοριακό της πόλης, επικαλούμενο σειρά λόγων και αποφάσεων.
Ταυτοχρόνως, το Μονομελές Πρωτοδικείο θεωρεί ως δεσμευτική για την αρμόδια επιτροπή της ΠΕ Τρικάλων αλλά και για τον Περιφερειάρχη, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τυπική κατάργηση της πιάτσας στην οδό Κανούτα.
Με την απόφαση αυτή, γίνεται σαφές ότι η ομαλή λειτουργία της πόλης, ως κυρίαρχο μέλημα και καθήκον, αποτελεί ύψιστη υποχρέωση αλλά και δικαιοδοσία του Δημοτικού Συμβουλίου. Πλέον, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, η κυκλοφορία οχημάτων, η στάθμευση των ταξί, ο σεβασμός στο δικαίωμα στην εργασία, η λειτουργία του ποδηλατοδρόμου, η δημιουργία συνθηκών για ανθρώπινη πόλη, υλοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο Δήμος Τρικκαίων τονίζει πως τέτοιες υποθέσεις που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου της πόλης, δεν προσφέρονται για λαϊκές (μέσω ηλεκτρονικών και άλλων μέσων) δίκες, επίδειξη «ισχύος» ή  εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων και φυσικά δεν έχουν «νικητές» και «ηττημένους». Νικητής σε κάθε περίπτωση είναι το κοινωνικό σύνολο.