Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός "Πορεία στο Μέλλον" του Δήμου Πύλης αναφέρει τα εξής: 

"Τούτες τις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο τόπος μας μετά την θεομηνία "Daniel", ο συνδυασμός "Πορεία στο Μέλλον" επέλεξε να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αποκατάσταση των καταστροφών και στην ανακούφιση των πληγέντων, παραμερίζοντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προεκλογικές αντιπαραθέσεις.

Φαίνεται όμως ότι η Δημοτική αρχή του Δ. Πύλης, δεν συμμερίζεται την βούληση και την συμβολή του συνδυασμού μας και του επικεφαλής κ. Θ. Χήρα για την από κοινού προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κακοκαιρίας στον Δήμο Πύλης, προβάλλοντας διάφορα προσκόμματα στην συνεργασία και διαρρέοντας ψευδείς ειδήσεις για δικές της αστοχίες.

Στην περίπτωση της υγειονομικής ταφής των νεκρών ζώων στην Τοπική Κοινότητα Φήκης και μάλιστα πολύ κοντά στην κοίτη του ποταμού, η θέση του υποψήφιου Δήμαρχου του Δ. Πύλης κ Θ. Χήρα ήταν εξαρχής κατηγορηματικά αντίθετη στην επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας και ουδέποτε ρωτήθηκε για την άποψή του η συναίνεσε όπως ανεπισήμως επικαλείται η Δημοτική αρχή, για το συγκεκριμένο ζήτημα".