Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Ζούμε σε μια δύσκολη πολιτική κατάσταση, όπου θεσμοί, κόμματα και πολιτικοί έχουν αυτοαπαξιωθεί και δεν εμπνέουν πλέον εμπιστοσύνη στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας.

Πρωτοφανές γεγονός είναι η ύπαρξή μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας, που παραπέει, και η ανυπαρξία της Αντιπολίτευσης, τουλάχιστον στα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιες, που δεν πρέπει να εκπλαγεί κανένας, εάν απ΄αυτό τον χώρο προκύψουν άλλα 4 ή 5 νέα κόμματα.

Η κατάσταση στο άλλο κόμμα δηλ. το ΠΑΣΟΚ, είναι προβληματική, αφού μετά από αποσταθεροποίηση και ανυπαρξία μηνών, κατόρθωσε το ακατόρθωτο, να κάνει δηλαδή διαδικασίες για νέο Αρχηγό και να βγάλει πάλι τον παλαιό, που πολλοί τον θεωρούσαν και τον θεωρούν ή «λίγο» ή πολύ «αποτυχημένο.

Ο ευφυής λαός μας έχει μια παροιμία που λέγει πως «το παλιό το άλογο δεν μπορεί να αποκτήσει καινούργια περπατησιά».

Τα υπόλοιπα μικρά κόμματα της Δεξιάς και της Αριστεράς αδυνατούν να προωθήσουν μια ατζέντα προόδου, αλλαγής και σταθερότητας, δεδομένου ότι αριθμητικά έχουν λίγους βουλευτές.

Γι’ αυτό έχουμε ένα πολιτικό σκηνικό, που θυμίζει την κουρελού του Καραγκιόζη. Κάπως έτσι προέκυψε και το «Αντάρτικο» με βουλευτές της Ν.Δ., που προβληματίζονται, που αγωνιούν για το που πάει το «καράβι» που λέγεται «Ελλάδα» και πως πάει εκεί που κατευθύνεται.

Βουλευτές της Ν.Δ. και πρώην θεσμικά πρόσωπα του μορφώματος αυτού άρχισαν να αντικαθιστούν την ανύπαρκτη Αντιπολίτευση και να κάνουν ερωτήσεις σε Υπουργούς, που στην ουσία απευθύνονται στον Πρωθυπουργό, ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη.

Είναι πολλά τα «χαστούκια» που έρχονται από Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία στην κυβέρνηση και οι «Αντάρτες» της Ν.Δ. θέλουν να πληροφορηθούν, για το τι γίνεται, ώστε να ενημερώσουν τους πολίτες, που τους ψήφισαν.

Το σκηνικό για το πολιτικό τσουνάμι που έρχεται, ξεκίνησαν πρώτα οι ένδεκα και έπειτα οι οκτώ βουλευτές της Ν.Δ.

Οι άνθρωποι, επειδή ο ΚυριαΚούλης τους θεωρεί «μαριονέττες», ήθελαν να μάθουν τι γίνεται με τα «κόκκινα» δάνεια και την Οικονομία και φυσικά τι κυοφορείται στα ΕλληνοΤουρκικά.

Τον… χορό της απαξίωσης του αποτυχημένου Πρωθυπουργού, ξεκίνησαν δύο Πρωθυπουργοί και Αρχηγοί της Ν.Δ. δηλ. ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς. Στο ίδιο… μήκος κύματος κινείται και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε ομιλία τους, στο πολεμικό Μουσείο, αποδόμησαν την πολιτική Μητσοτάκη και έριξαν … πυραύλους κατά του Πρωθυπουργού.

Η απουσία τους από την Δ.Ε.Θ. στην Θεσσαλονίκη και από το «Street party» των 50 χρόνων της Ν.Δ., στο πεζοδρόμιο της πάλαι ποτέ κραταιάς Ρηγίλλης, τάραξε τα θεμέλια της ΚεντροΑριστεράς κυβέρνησης του Μητσοτάκη.

Το … ξεχαρβάλωμα της Ν.Δ. διέρρηξε την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ λαού και κυβέρνησης, δεδομένου ότι όλοι τους μιλάνε για κυβέρνηση Μητσοτάκη κανένας δεν είπε ποτέ για κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή κυβέρνηση της Δεξιάς.

Οι αποτυχημένες και επικίνδυνες πολιτικές του Πρωθυπουργού δημιούργησαν ένα μεγάλο ωστικό κύμα, που φαίνεται πως θα καταστρέψει οποιαδήποτε κοινωνική συνοχή και ο,τιδήποτε είναι Εθνική επιταγή.

Αυτή την καταστροφή πάνε να προλάβουν τόσο οι «Αντάρτες» βουλευτές της Ν.Δ. όσοι και οι Καραμανλής και Σαμαράς.

Καρφιά έβαλε ο Αντώνης Σαμαράς από την Κύπρο προχθές για τα «μαγειρέματα» σε Κύπρο και Αιγαίο και δεν δίστασε να κάνει λόγο για «νέους εμπαιγμούς», για λύση «διχοτόμησης» και ταυτόχρονα να προειδοποιήσει για διαμελισμό του Αιγαίου και για συρρίκνωση της Ελλάδας.

Η προσωπική και μυστική διπλωματία του ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη φέρει τριγμούς στους πολίτες και στο πολιτικό σύστημα.

«Λαύρος» κατά της κυβέρνησης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, από τα παλαιότερα τα αξιόμαχα στελέχη του χώρου αυτού.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής γκρεμίζει τον μύθο, για την οικονομία, την ενέργεια, τους λογαριασμούς ρεύματος, που μοιράζουν… εγκεφαλίκά και στρέφει τα βέλη κατά των Χατζηδάκη και Σκυλακάκη και έμμεσα κατά του Μητσοτάκη.

Το χρηματιστήριο της ενέργειας «εδημιούργησε υψηλές τιμές και χρέωσε υπέρογκα τα νοικοκυριά» πράγμα που παραδέχθηκε και ο Πρωθυποθυργός πρόσφατα με τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη των Ολιγαρχών της Ενέργειας.

Δεν έκανε, όμως, τίποτε ο Μητσοτάκης για να σταματήσει την καταστροφή των νοικοκυριών, με τις υπέρογκες χρεώσεις στο ρεύμα και στο αέριο.

Κάπως έτσι ο αποτυχημένος Πρωθυπουργός προσπαθεί να βάλει «φίμωτρο» στους Βουλευτές για τα ΕλληνοΤουρκικά και για την κατάντια του κόμματος και της κοινωνίας.

Τα Εθνικά «παζάρια» Ερντογάν και Μητσοτάκη, για την οριοθέτηση ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας ανησυχούν όλα τα κόμματα και όλη την κοινωνία.

Το «αντάρτικο» δεν πρόκειται να σταματήσει και η κυβέρνηση είναι σε «τούνελ» σκοτεινό και καταστροφικό.

Η χώρα δεν πορεύεται σωστά, γιατί ή ο γυαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζει ο … καραβοκύρης, ΚυριαΚούλης Μητσοτάκης.

Βαράνε νταούλια στην Άγκυρα κι ο Υπουργός Εξωτερικών του Σουλτάνου, Χακάν Φιντάν, έρχεται με «πακέτο» θεμάτων για την 8η Νοεμβρίου λέγοντας προχθές, πως αν δεν τα βρούμε, με προτεραιότητα την διπλωματία, «ο στρατός μας είναι έτοιμος».

Κι όμως ο Μητσοτάκης και ο Γεραπετρίτητς ομιλούν για ένα θέμα ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα.

Ποιος λέει ψέματα η Ελλάδα ή η Τουρκία;

Όσο για το οικονομικό… θαύμα της κυβέρνησης που το επιβεβαιώνει και ο Αμερικανικός οίκος Fitch, πρέπει να λεχθεί πως στην χώρα μας ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι πολίτες.

Η οικονομία, όμως, δεν είναι μόνο αριθμοί, αλλά αποτελείται και από ανθρώπους πολίτες. Ας δούνε το κατάντημα της οικονομίας από την δυστυχία των πολιτών, από την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, από τα «λουκέτα» και από ότι ζεστό χρήμα, υπάρχει μόνο για δεκαπέντε μέρες τον μήνα.

Το αυταρχικό καθεστώς του Πρωθυπουργού, η μετάλλαξη της Ν,Δ, και η αποδιελογικοποίηση της, η ακρίβεια, ο «Γάμος» των ομοφυλοφίλων, ο εκφυλισμός της πολιτικής και τα Ελληνοτουρκικά είναι θέματα που θα ξεσηκώσουν τους βουλευτές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα δυναμώσουν το «Αντάρτικο».

Ο Πρωθυπουργός με την συμπεριφορά του στήνει σκηνικό ανατροπής της κυβέρνησής του και γι΄αυτό βιάζεται να συναντηθεί με τον επίσης κρητικό Ανδρουλάκη, για να σώσει την «Δεδηλωμένη» και την … παρτίδα…!

Θα γίνει, άραγε το ΠΑΣΟΚ, δεκανίκι του Πρωθυπουργού;

Η ρήξη μέσα στην Ν.Δ. είναι πραγματικότητα και πάνω στην πολιτική σκακιέρα είναι το Αιγαίο, η δεδηλωμένη, ο Μητσοτάκης, ο Ανασχηματισμός και οι «Αντάρτες».

Την πιο ταραγμένη περίοδο της ηγεσίας και της Πρωθυπουργίας βιώνει ο Μητσοτάκης έχοντας απέναντί του Καραμανλή, Σαμαρά, Βουλευτές, το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, τους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους της Υγείας.

Η παρότρυνση της κυβέρνησης να παραιτηθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου από νέα υποψηφιότητα, προκειμένου να εκλέξει ο Πρωθυπουργός δικό του άνθρωπο και να λύσει τα Ελληνοτουρικά, τα λέγει … όλα…!

Κρίμα που ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει αυτό που είπε ο Αγάθων, τραγικός ποιητής της αρχαιότητας ότι «τον Άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι, πρώτον ότι ανθρώπων άρχει, δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει και τρίτον ουκ αεί άρχει».

Δηλαδή, ο Άρχοντας πρέπει να θυμάται τρία πράγματα ότι διοικεί ανθρώπους, ότι διοικεί με βάση τους νόμους, και ότι δεν θα κυβερνά για πάντα.

Ο ΚυριαΚούλης Μητσοτάκης έχει ανατρέψει σχεδόν τα πάντα και ο DALE CAR – NEGIE έλεγε «εάν θέλετε να μαζέψετε μέλι μην αναποδογυρίζετε την κυψέλη».

Ο Πρωθυπουργός, όμως, δυστυχώς το αναποδογύρισε όλα.