Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Μια εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες, των πρόωρων Εκλογών, και το πολιτικό θερμόμετρο έχει χτυπήσει … κόκκινο.

Οι υπερβολές, η τοξικότητα, οι ψεύτικες υποσχέσεις, η οξύτητα και οι υστερικές φωνές των Αρχηγών των κομμάτων, δηλητηριάζουν το όλο σκηνικό.

Πρωταθλητής, βέβαια, σ’ όλα αυτό είναι ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έχει κάθε λόγο να συμπεριφέρεται έτσι, γιατί νοιώθει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του.

Ο Πρωθυπουργός των σκανδάλων, ο Αρχιερέας των Υποκλοπών και ο άνθρωπος, που νοιάζεται μόνο για την εξουσία και για το Ταμείο Ανάκαμψης και όχι για τον Λαό, είναι με την πλάτη στον… τοίχο.

Η νευρικότητα, που τον διακρίνει, είναι εμφανέστατη κα γι΄αυτό γυρίζει από πόλη σε πόλη, για να αλλάξει το κλίμα

Το ποτάμι, όμως, δεν γυρίζει πίσω.

Σε αντίθεση με τα συναισθήματα του Πρωθυπουργού, ο Λαός είναι ήρεμος, αν και το πολιτικό σύστημα είναι «χύτρα» σκεπασμένη, που βράζει…!

Στην συντριπτική πλειοψηφία το εκλογικό σώμα παραμένει υπομονετικό και συγκρατημένο, για να δώσει την χαριστική βολή στον Πρωθυπουργό, που ρύθμισε, τα πάντα, όπως αυτός ήθελε και που ήταν ο μοναδικός διαχειριστής της εξουσίας, χωρίς ποτέ να αναλάβει την ΕΥΘΥΝΗ των πράξεών του.

Ήταν Υπεύθυνος αλλά και Ανεύθυνος…!

Ακόμα και στο «άχρωμο και άοσμο» Debate, που ανέφερε για ευθύνες στο θέμα των υποκλοπών, αρνήθηκε να πράξει το αυτονόητο και σ’ αυτήν την περίπτωση φάνηκε η απομόνωσή του, όπως φάνηκε η ανικανότητα των πολιτικών και η τραγική θέση των δημοσιογράφων.

Όλοι τους μπήκαν, μερικοί χωρίς να το καταλαβαίνουν, στην κρεατομηχανή της πολιτικής προπαγάνδας και σκοπιμότητας.

Η δήλωση του Γιώργου Παπαδάκη «δεν ξαναπάω, μετάνοιωσα που πήγα» τα λέει όλα.

Πάντως οι φτέρνες του Πρωθυπουργού έφτασαν στο … κεφάλι του, από το πολύ τρέξιμο.

Ήρθε και στα Τρίκαλα, με μεταφερόμενους χειροκροτητές, να εγκαινιάσει το Μουσείο Τσιτσάνη, που έγινε επί Δημαρχίας Χρήστου Λάππα, και που οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους … κλακαδώρους.

Πάντως, ό,τι δεν έκανε επί τέσσερα χρόνια υπόσχεται να τα κάνει τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αν φυσικά οι «Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ, Έλληνες, τον ξαναψηφίσουν.

Είπε μαζί με τα’ άλλα και πως το έργο της Μεσοχώρας θα λειτουργήσει στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Για το ίδιο θέμα στις 20-12-19, στο «Αετών Μέλαθλον» των Τρικάλων και το 2021 είχε υποσχεθεί πως το έργο αυτό θα λειτουργούσε το 2022.

Η αναξιοπιστία του και η προπαγάνδα του δεν έχουν ούτε Ιερό ούτε όσιο.

Ας μάθει ο Πρωθυπουργός, έστω και τώρα, ότι οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι για να πάσχουν από «ειρηνική απάθεια» και αμνησία.

Δεν έχει άδικο ο Λαός μας που λέγει το «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται», γιατί μετά έρχεται η «θεία Δίκη» της κάλπης και τα σαρώνει όλα.

Ακόμα και τους τραγικούς γονείς των αδικοχαμένων «Αγγέλων» του Καστρακίου, προσπάθησε ο Πρωθυπουργός και οι ντόπιοι «στρατιώτες» της Ν.Δ. του Μητσοτάκη, να εκμεταλλευθούν.

Εάν, όμως το θελήσει ο Θεός και ο Λαός, τόσο ο Μητσοτάκης, όσο και ο Κώστας Καραμανλής, ο παραιτηθείς Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και ο ήδη υποψήφιος Βουλευτής Σερρών, με τις ευλογίες Μητσοτάκη, πρέπει να λογοδοτήσουν.

Δυστυχώς «ο κόρακας δεν βγάζει …. μάτι κοράκου».

Το έγκλημα στην κοιλάδα των Τεμπών και οι αθώες ψυχές των αδικοχαμένων θα τους κυνηγούν όλους, τους υπεύθυνους, όπως κυνηγούσαν οι Ερινύες τους «πατροκτόνους» και τους «μητροκτόνους» στην αρχαία Ελλάδα. Οι διαδηλώσεις στις Σέρρες εναντίον του Καραμανλή δείχνουν πως ο Μητσοτάκης πήρε διαζύγιο από τον Λαό.

Ένα ΓΙΑΤΙ, που δεν θα απαντηθεί ποτέ, θα τους τυραννεί, όλους τους συγγενείς των θυμάτων μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Οι πολίτες, οι σιωπηλοί και ανέκφραστοι, γνωρίζουν για τις πυρκαγιές, για τους σεισμοπαθείς, για το έγκλημα των Τεμπών, για την ακρίβεια, για την φτώχεια, για την ρήτρα στην ενέργεια, για τους…. καλούς Ολιγάρχες του Μητσοτάκη, για την δικαιοσύνη και για την διάλυση του Ε.Σ.Υ., της Παιδείας, όπου και η Θεοτόκος Παναγία μας έγινε «Ινδιάνα» και «Γκέισα», για τους μισθούς  Αλβανίας και για τους φόρους Βρυξελλών και για την τακτοποίηση των παιδιών του κομματικού σωλήνα της «παρδαλής» κυβέρνησης Μητσοτάκη και γι’ αυτό οι πολίτες θα πράξουν αναλόγως.

Η κοινωνία είναι αποφασισμένη να μην δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Πρωθυπουργό, γιατί «το δις εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού», όπως έλεγε ο Αρχαίος ποιητής Μένανδρος (342-290 π.Χ).

Ήρθε η ώρα, που οι πολίτες θα πάρουν την τύχη, την ζωή τους και το μέλλον τους στα χέρια τους. Αυτό θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 21η Μαίου.

Ήθελε, ο αθεόφοβος, και μονοκομματική κυβέρνηση, για να διαλύσει ό,τι δεν πρόλαβε να διαλύσει…!

Ας θυμηθούν όλοι οι Έλληνες και ας κάνουν πράξη αυτά που έγραφε ο τραγικός ποιητής Αισχύλος στο έργο του «Πέρσες» (525- 456 π.Χ.):

«Ω παίδες Ελλήνων Ίτε», δηλ. παιδιά των Ελλήνων προχωρήστε, ξεσηκωθείτε, για να αποκτήσει η πατρίδα μας «τα φτερά τα πρωτινά της τα μεγάλα» όπως γράφει ο Κωστής Παλαμάς (1859-1943) στον «Προφητικό».

Όλοι στις κάλπες την Κυριακή.

Καλό… Βόλι…!

Καλή … Απαλλαγή από την Οικογενειοκρατία, την αναξιοκρατία και την Κλεπτοκρατία.

Στην Τουρκία, ο δημοσκόποι, καταρρακώθηκαν και ο Εντογάν, με ποσοστό 49,35%, παρά τις αρνητικές κοινωνικές μετρήσεις σε δύο εβδομάδες μάλλον γίνεται και Μονοκράτωρ…!

Την ερχόμενη Κυριακή έρχεται η σειρά των Ελλήνων δημοσκόπων.

Τα λάθη πληρώνονται….!