Ζημιές στους παραλιακούς οικισμούς των Μεσαγγάλων και του Κόκκινου Νερού στα παράλια του ν. Λάρισας, προκάλεσε η χθεσινοβραδινή βροχόπτωση και οι έντονοι νοτιάδες που επικρατούσαν στην θάλασσα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια καταστροφή που επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όταν υπάρχει συνδυασμός ισχυρών βροχοπτώσεων και νότιων ανέμων που δεν επιτρέπουν επί της ουσίας τα νερά στους παραλιακούς οικισμούς να εκτονωθούν προς την θάλασσα με αποτέλεσμα να λιμνάζουν δημιουργώντας πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στους οικισμούς.

Στο σημείο όπου έχουν δημιουργηθεί τα προβλήματα μηχανήματα των δήμων Τεμπών και Αγιάς επιχειρούν προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα που προκάλεσε η βροχόπτωση και να δημιουργήσουν έξοδο των νερών προς την θάλασσα.

Η βροχόπτωση που ξεκίνησε στις 6 χθες το απόγευμα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν δρόμοι, αυλές σπιτιών αλλά και καταστήματα. Εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού σημειώθηκαν κατολισθήσεις στον δρόμο Κουτσουφιάς- Παλιουριάς εμποδίζοντας την κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμος, ο οποίος σε πολλά σημεία έκλεισε.

ertnews.gr