Καλοκαιρινές θα είναι οι συνθήκες που θα επικρατήσουν την Δευτέρα 3 Μαίου 2021 στα Τρίκαλα. 

Για άλλη μία ημέρα η ζέστη καθόλη την διάρκεια της ημέρας θα είναι έντονη για την εποχή, αν και θα σημειωθεί μια μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, που θα πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στον ουρανό θα υπάρχουν κατά διαστήματα λίγα σύννεφα, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, χωρίς ωστόσο να επηρεάσουν σημαντικά την ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το μεσημέρι και μετά δεν προβλέπεται μεταφορά σκόνης, μετά από μία εβδομάδα περίπου υψηλής συγκέντρωσης στην περιοχή των Τρικάλων. 

_________

Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν σταδιακή ελάττωση από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 13 έως 23, στη Θεσσαλία και στη Στερεά από 15 έως 32, στην Πελοπόννησο από 16 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 31, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες έως το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr