Τη σημαντική συνεισφορά του σωματείου “Ελίζα” και την αλληλεγγύη που επέδειξαν τα μέλη της την περίοδο μετά τις πλημμύρες, σε πλημμυροπαθείς στον Δήμο Τρικκαίων, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς.

Το σωματείο και οι υποστηρικτές του ανέλαβαν δράση, ξεκινώντας μια πρωτοβουλία για την ανακούφιση των πληγέντων, με τη γενναιόδωρη συμβολή πολλών ιδιωτών και επιχειρήσεων, μελών του σωματείου Εliza.

Συνέπεια αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η αγορά και δωρεά ποικίλων ειδών σε πολλές οικογένειες, καλύπτοντας επιβεβαιωμένες ανάγκες. Ενδεικτικά, διατέθηκαν ηλεκτρικές συσκευές, δωροεπιταγές για αγορά προϊόντων σουπερμάρκετ, χρήματα για αγορά λευκών ειδών και επίπλων, ζεύγη αθλητικών παπουτσιών, βρεφικά προϊόντα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του προς τα μέλη και τους υποστηρικτές του σωματείου “Eliza” αναγνωρίζοντας “την εξαιρετικής σημασίας συμβολή τους στην προσπάθεια συνδρομής, ανακούφισης και στήριξης πλημμυροπαθών οικογενειών – και ιδίως παιδιών – στον Δήμο μας”.

Πρόκειται για πράξη, που “αναδεικνύει την άμεση και ουσιαστική συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών και των φορέων της, προς συνανθρώπους που αντιμετώπισαν φυσικές καταστροφές και βρέθηκαν, από τη μια στιγμή στην άλλη, μετέωροι.

Η βοήθεια του Σωματείου υπήρξε καθοριστική, ώστε πλημμυροπαθείς της περιοχής μας να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την επόμενη ημέρα”. Υπογράμμισε, δε, τη “συνεχή συνεργασία του Σωματείου με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη προσφορά”.

Η δήλωση του κ. Σακκά έγινε κατόπιν επίσκεψης εκπροσώπων του Σωματείου στο Δημαρχείο Τρικκαίων, των κ. Τζένης Λιάγκα και Μπέτυς Χατζηγάκη.

Σημειώνεται ότι το σωματείο “Eliza” εργάζεται ενάντια στην παιδική κακοποίηση. Όπως αναφέρεται σχετικά: “Στο ΕΛΙΖΑ τολμάμε να ονειρευόμαστε μία κοινωνία που θα ενώνει τη φωνή της στο πρόσταγμα για Μηδενική Ανοχή στην Κακοποίηση του Παιδιού και για μία οικογένεια δυνατή και ενημερωμένη, προκειμένου να προλαμβάνει το θλιβερό φαινόμενο της στέρησης της παιδικής ηλικίας”.