Με αφορμή την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου μας, ο Δήμος Πύλης σας προσφέρει μια σειρά εκδηλώσεων, σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους και τις Κοινότητες.

Θέλουμε να μεταφέρουμε  ένα μήνυμα χαράς και τις καλύτερες ευχές για καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!! Το Άγιο Φως της Ανάστασης να γεννήσει στις ψυχές όλων μας αγάπη και ελπίδα!!! 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού είναι οδηγός σ΄αυτό το ταξίδι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:  

Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 

Ώρα: 20:00 μ.μ.

Τόπος: Πλατεία Παλαιομοναστήρου 

Εκδήλωση του Πολιτιστικού-Μορφωτικού-Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου στην πλατεία του χωριού στις 8 το βράδυ με τα χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου που θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 

Ώρα: 19:00 μ.μ.

Τόπος: Ιερός Ναός Αγ. Αθανασίου Πύλης 

Εσπερινός στον Άγιο Αθανάσιο Πύλης στις 7 το απόγευμα, θα ακολουθήσει χορός με την συμμετοχή των χορευτικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ. 

 

Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου

Ώρα: 18:30 μ.μ.

Τόπος: Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα, « ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ»

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα "ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ" σας προσκαλεί στη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ¨ τη Δευτέρα του Πάσχα και ώρα 18:30 μ.μ στην πλατεία του χωριού μας.

Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου , θα απαγγελθούν ποιήματα από τους μικρούς μας φίλους και θα προσφερθούν Πασχαλινά εδέσματα. 

 

Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου

Ώρα: 19:00 μ.μ.

Τόπος: Ιερός Ναός Αγ. Θεοδώρων Πηγής, « Αναβίωση εθίμου, Πασχαλινό Σεργιάνη»

Ο Σύλλογος Νέων Πηγής διοργανώνει την εκδήλωση «Αναβίωση εθίμου, Πασχαλινό Σεργιάνη» στις 7 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Θεοδώρων. Θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. 

Ανάλογες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου. 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλης