Ακόμη μια επιτυχή δράση για το Δήμο Πύλης. Τη Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, με συνεργάτες του, παραβρέθηκε, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου συναντήθηκε με τον συντοπίτη Υπουργό μας κ.κ. Δ. Παπαστεργίου, τον Υπουργό Εσωτερικών κ.κ. Θ. Λιβάνιο, και με άλλους Κυβερνητικούς - Υπηρεσιακούς παράγοντες, με αποκλειστικό σκοπό την ένταξη του Δήμου Πύλης, στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός».

Στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», υλοποιείται η δράση «Smart Cities”, και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027. Η αρχική πρόσκληση έγινε στις 24-01-2023 από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και ο Δήμος Πύλης στις 13-06-2023 υπέβαλλε την πρόταση, που αξιολογήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του  Προγράμματος, και εντάχθηκε με την χθεσινή απόφαση των δύο Υπουργών.  

Ο συνολικός προϋπολογισμός της παραπάνω δράσης για το Δήμο Πύλης, ανέρχεται στο ποσό των 399.916,12€

Η δράση στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με έξυπνες εφαρμογές τεχνολογίας και πληροφορικής προς όφελος των κατοίκων, των επιχειρήσεων, αλλά και των επισκεπτών των Δήμων. Ειδικότερα οι δράσεις έχουν στόχο τη βιώσιμη μετακίνηση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενδυνάμωση της τοπικής δημοκρατίας, την προστασία από κυβερνο-επιθέσεις, την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών και ευρύτερα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, των επιχειρήσεων και της ποιότητας ζωής των πολιτών.