Όλα είναι έτοιμα για τη δίκη των Τεμπών, επανέλαβε σε συνέντευξή του στο ΕΡΤnews ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωριδης, καθώς σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στη δίκη για το Μάτι (και άλλες μεγάλες δίκες στο παρελθόν), ο χώρος όπου θα διεξαχθεί στη Λάρισα (στο πρώην ΤΕΙ), έχει επαναδιαμορφωθεί και είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τον αυξημένο αριθμό δικηγόρων που δήλωσαν παράσταση, συνολικά 250 άτομα!

«Εχοντας μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία από προηγούμενες δίκες, οι οποίες καθυστέρησαν πάρα πολύ για το λόγο ότι δεν υπήρχαν αίθουσες, κινηθήκαμε γρήγορα για να βρεθεί χώρος τον οποίο να διαμορφώσουμε έτσι ώστε όταν η δίκη είναι έτοιμη να ξεκινήσει, ο χώρος αυτός να υπάρχει», εξήγησε ο κ. Φλωριδης.

«Αρα λοιπόν, αυτόν τον χώρο τον ετοιμάσαμε στη Λάρισα. Είναι ένα κτίριο που το διαμορφώσαμε εξ αρχής. Πρέπει να σας πω ότι ενώ πηγαίναμε στην ολοκλήρωση αυτού του κτιρίου συνολικά, εμείς το ετοιμάζαμε για 120 – 130 δικηγόρους και πληροφορηθήκαμε από τις δικαστικές αρχές ότι οι δικηγόροι είναι πλέον 250, άρα έπρεπε να κάνουμε χώρο για δικηγόρους 250 θέσεων», θέλησε να διευκρινίσει, επαναλαμβάνοντας ότι από πλευράς υπουργείου είναι όλα έτοιμα.

floridis_gia_neo_katasthma_krathshs_stin_kriti

Οπως είπε ο κ. Φλωρίδης, για να μπορέσει να ξεκινήσει η δίκη πρέπει ο ανακριτής να ολοκληρώσει την ανάκριση.

«Κατά την πορεία αυτής της ανάκρισης -σημείωσε- κυρίως από την πλευρά των συγγενών και πολλές φορές δικαίως θα έλεγα, ετίθεντο στον ανακριτή ζητήματα τα οποία έπρεπε να διερευνηθούν και ο ανακριτής τα διερεύνησε όλα, τα διερευνούσε όλα και συνεχίζει να τα διερευνά. Κατά συνέπεια, εάν πήγε πίσω η ανάκριση, αυτό οφειλόταν κυρίως στο ότι οι συγγενείς των θυμάτων ήθελαν και δικαίως επαναλαμβάνω, να μη φθάσει η υπόθεση στο δικαστήριο και να έχει κενά η ανάκριση.

Αρα, όταν ο ανακριτής κρίνει ότι πλέον εξαντλήθηκε όλη η έρευνα, την οποία η Δικαιοσύνη όφειλε να κάνει στη διαδικασία της ανάκρισης, τότε ο εισαγγελέας θα οδηγήσει την υπόθεση αυτή στο δικαστήριο».

«Ο Πρωθυπουργός -παρατήρησε στη συνέχεια της συγκεκριμένης αναφοράς του ο υπουργός Δικαιοσύνης- εξέφρασε μια ευχή, η οποία παρεξηγήθηκε και αυτή από διάφορους που βγήκαν να λένε ότι δίνει κατεύθυνση στη Δικαιοσύνη. Είπε ότι με βάση τις εμπειρίες που έχουμε από άλλες τραγικές υποθέσεις, οι οποίες καθυστερούσαν 5 και 6 χρόνια, πριν κλείσουν δύο χρόνια από αυτό το φοβερό δυστύχημα, η δίκη να έχει ξεκινήσει».

«Στην υπόθεση αυτή είναι 252 δικηγόροι. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκφραστεί το παραμικρό παράπονο από κανέναν από τους δικηγόρους ότι κάτι δεν κάνει καλά η Δικαιοσύνη. Εν προκειμένου η ανάκριση. Όλοι θεωρούν ότι η ανάκριση εξελίσσεται με εξαιρετικό τρόπο. Θα το δούμε λοιπόν όταν θα σταματήσει όλη αυτή η φιλολογία ότι κάτι περίεργο γίνεται», κατέληξε ο Γιώργος Φλωρίδης για τη δίκη και τη διερεύνηση της υπόθεσης του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

protagon.gr