Προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε. διέταξε χθες ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστ. Τζαμαλής. Την παρέμβαση του κ. Τζαμαλή προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε προχθές το Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας, έγκληση στην οποία κατονομάζεται υπάλληλος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

Πρόκειται για υπάλληλο ο οποίος εργαζόταν επί 15 χρόνια στο ΚΤΕΛ και απολύθηκε, πρόσφατα, με την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το ΚΤΕΛ έστειλε στην τράπεζα, με σάκο χρηματαποστολής, το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ. Στην σχετική κατάσταση αναγράφονταν ποσό 100.000 ευρώ αλλά ο σάκος περιείχε ...20.000 ευρώ.

Η τράπεζα ενημέρωσε αρμοδίως, ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι είναι λάθος από παραδρομή, όμως οι υποψίες οδήγησαν τη διοίκηση του ΚΤΕΛ να ζητήσει έλεγχο ταμείου.

Όπως αποκαλυφθηκε, ο εν λόγω εργαζόμενος, τον Αύγουστο του 2021 όταν πολλοί συνάδελφοί του είχαν άδεια, έκανε πλασματικές εγγραφές ταμείου και έβαζε τα χρήματα σε ανενεργό λογαριασμό παλαιού προμηθευτή.

Συνολικά υπεξαίρεσε 423. 209 ευρώ και άλλες 3.209 ευρώ την τελευταία ημέρα παραμονής του, ενώ μάλιστα είχε ξεκινήσει ο έλεγχος.

Ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)