Ομαλά κύλησε η σημερινή ημέρα, Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων των Τρικάλων. 

Οι 799 υποψήφιοι, από τους 829 που είχαν δηλώσει συμμετοχή σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, στα Μαθηματικά των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στην Βιολογία της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας. 

Στα Τρίκαλα στην σημερινή εξεταστική διαδικασία δεν προσήλθαν 30 υποψήφιοι, με το ποσοστό της αποχής να ανέρχεται στο 3,62%. 

Τα θέματα που έπεσαν στα αρχαία και την βιολογία χαρακτηρίζονται για καλά προετοιμασμένους μαθητές, ενώ βατά χαρακτηρίζονται τα θέματα των μαθηματικών. 

Αύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα αρχίσουν τις εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ η επόμενη ημέρα των εξετάσεων είναι η Πέμπτη, 8/6/2023 με τα μαθήματα των Λατινικών, της Χημείας, της Πληροφορικής Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής