Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και του Προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα, παρέστη η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, στην επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου και κατέθεσε στεφάνι στον Δήμο Μετεώρων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Η Βουλευτής απεύθυνε το κάτωθι μήνυμα για την εθνική μας εορτή:

«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής.
Είναι η ημέρα, που αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στουςήρωες προγόνουςμας,οι οποίοιμε το Μεγαλύτερο ΟΧΙ στην ιστορία του Έθνους μας, αρνήθηκαν να παραδώσουν την πατρίδα στον κατακτητή. Με την αυτοθυσία τους έγραψαν το έπος του 1940, που έγινε παράδειγμα προς μίμηση και σημείο αναφοράς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είμαστε η μόνη χώρα που γιορτάζει την έναρξη του πολέμου και όχι τα επινίκια και αυτό είναι η πιο τρανταχτήαπόδειξη ότι για τον Έλληνα, σημαντικός είναι ο αγώνας, η θέληση για αντίσταση και η άρνηση στην υποδούλωση.

Άλλωστε, αυτό είναι και το νόημα της Ιστορίας: η ιστορική στιγμή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως άνευρο και ανούσιο απομεινάρι του παρελθόντος, αλλά να στέκει ως σύμβολο και αξία ζωντανή, που διέπει την εθνική μας οντότητα και την καθημερινότητα μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες!»