Παραμένουν οι υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία του νομού μας ενόψει του τριημέρου της Πρωτοχρονιάς. 

Τα Τρίκαλα, τα τελευταία χρόνια, με το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον Μύλο των Ξωτικών, έχουν καταφέρει να προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες, όλων των ηλικιών.

Τα Χριστούγεννα ήταν όλα γεμάτα, σε όλο τον νομό Τρικάλων και στην Καλαμπάκα, αλλά και στα ορεινά, δημοφιλή χωριά όπως η Ελάτη και το Περτούλι. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες βοήθησαν και ο κόσμος βγήκε, διασκέδασε, κατανάλωσε.

Σ’ ότι αφορά την Πρωτοχρονιά, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων Γιάννης Κουρούπας «είμαστε στο 70% και υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω κρατήσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξαν και αρκετές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. «Κυκλοφορούν πολλές ιώσεις και ακυρώνουν» προσθέτει ο ίδιος.

Η ενδιάμεση εβδομάδα, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, κινήθηκε στο 30% – 40%, ενώ σ’ ότι αφορά τα Θεοφάνεια, «θα είμαστε περίπου στο 50%» αναφέρει ο κ. Κουρούπας προσθέτοντας ότι ο νομός διαθέτει πάρα πολλές κλίνες, 6.000 που αφορούν μόνο την ξενοδοχία και περίπου 1.000 σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Οι τιμές στα ξενοδοχεία της περιοχής του νομού Τρικάλων για την Πρωτοχρονιά κινούνται από 60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, από 80 ευρώ σε 4άστερο ξενοδοχείο και από 140 ευρώ για οικογενειακό δωμάτιο.

trikalaenimerosi.gr (Mε πληροφορίες από grtimes.gr)