«Μύρισε» Χριστούγεννα στα Τρίκαλα, αφού είκοσι ημέρες περίπου έχουν απομείνει για την έναρξη του φετινού «Μύλου των Ξωτικών». Της μεγαλύτερης θεματικής διοργάνωσης στην χώρα, που σημαίνει ταυτοχρόνως και την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων στην πόλη, η οποία προετοιμάζεται για τις πιο όμορφες γιορτές του χρόνου.

Τα συνεργεία του Δήμου Τρικκαίων ξεκίνησαν ήδη να τοποθετούν σε κεντρικά σημεία τον φωτισμό, που αλλάζει την όψη της πόλης μόλις πέσει το σκοτάδι.  

Φέτος που ο δύσκολος χειμώνας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης επιβάλλει την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος θα κατεβάζει τον διακόπτη από τις 2 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.   

Επίσης φέτος στα Τρίκαλα, οι εργασίες ανάπλασης της Κεντρικής πλατείας αλλάζουν τα σχέδια των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιούνται λίγα μέτρα νοτιότερα από το κέντρο της. Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλάζουν συνολικά και τον διάκοσμο της πλατείας όπως και τον  στολισμό του υψηλότερου φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου της χώρας. Η σεκόγια, που δεσπόζει στη μέση της πλατείας, θα φωτιστεί κανονικά αλλά με πιο λιτό τρόπο.  

trikalaenimerosi.gr