Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων, υποδέχτηκαν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εκ της Ιεράς Μονής Τουρλιανής της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Με ευλάβεια κλήρος και λαός έσκυψαν κατανυκτικά το κεφάλι σε ένα από τα ιερότερα σεβάσματα της Ορθοδοξίας.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων το ιερό κειμήλιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία το ιερό κειμήλιο με το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού. Κατά τη διάρκεια της πομπής πλήθος πιστών έραιναν με ροδοπέταλα.

Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Παπαδόπουλος.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών. Συμμετείχαν και οι ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον Καθηγούμενο με τη συνοδεία του και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην λαμπρά υποδοχή του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και των Ιερών Λειψάνων των Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης. 

Στο τέλος του Εσπερινού ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Παπαδόπουλος κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο ομιλώντας περί του Τιμίου Σταυρού του Χριστού, που είναι το σύμβολο της νίκης εναντίον του θανάτου και της αμαρτίας. Ευχήθηκε δε η δύναμις και η χάρις του Ζωοποιού Σταυρού να επισκιάζει όλους τους πιστούς.

Ως μεγάλη ευλογία δώρισε αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης για να παραμείνουν εις τους αιώνες στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.