Στο γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων θα μπορούν να φιλοξενηθούν κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων αλλά και περιοχών του νομού, που ζουν σε ισόγεια ή υπόγεια σπίτια, ή είναι αναγκασμένοι να απομακρυνθούν από επικίνδυνα σημεία. Σύμφωνα με τα μηνύματα του 112 που στάλθηκαν το απόγευμα και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στην πόλη των Τρικάλων αναμένονται πλημμυρικά φαινόμενα, όπως και στα χωριά Αγία Κυριακή, Γλίνος, Μ. Καλύβια, Λόγγος, Ράξα, Φωτάδα (και στον οικισμό Αμμουδιά). 

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τη ΣΜΥ απομακρύνονται κάτοικοι των Μ. Καλυβίων. 

Έτσι, μετά την σύσκεψη που πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Τετάρτης προχώρησε σε ενέργειες για την φιλοξενία δημοτών, εκτός του 5ου Γυμνασίου, και στο ξενοδοχείο Ντίνας στο κέντρο των Τρικάλων, ενώ έχει ανοίξει ο Ξενώνας Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων. 

Οσοι/ες στον Δήμο Τρικκαίων έχουν ανάγκη να μεταφερθούν στο 5ο Γυμνάσιο, θα επικοινωνούν με το 24310 20000 και θα δηλώνουν τα στοιχεία τους. Θα τους δίνονται σχετικές οδηγίες.

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών “20000” λειτουργεί και αυτές τις βραδινές ώρες.

Επίσης και οι τηλεφωνικές γραμμές της ΔΕΥΑΤ 2431076711, 12, 13, 15

Το προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων βρίσκεται επί ποδός για ώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα που πλήττουν τον τόπο μας.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τα καιρικά φαινόμενα κάνοντας το καλύτερο δυνατό, με τη σημαντική συνεργασία και των πολιτών, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων.