Μέρες που είναι, μετρώντας αντίστροφα για την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, βγαίνουν από τα "συρτάρια" του σκληρού δίσκου του υπολογιστή αλλά και από εκείνα του μυαλού, γλυκές αναμνήσεις του παρελθόντος. 

Ποιος να το πίστευε ποτέ σ΄αυτήν την πόλη πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες θα αποκτούσαν συλλεκτική αξία, ανασύροντας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας νοσταλγικές μνήμες! 

Μια χαρά ήταν η βρυσούλα μας, πανέμορφη. Μικρή και τριανταφυλλένια, που έπαιρνε άλλη όψη με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Με τα λαμπάκια στα δέντρα της και τους δυο καρυοθραύστες στο πλάι της, με φόντο το ψηλό, χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.  

 

Και μπορεί να στεκόταν στα σκουπίδια πλάι και σε μια αλυσοδεμένη πλαστική καρέκλα ενός λαχειοπώλη, παρέα με μια μεταλλική ταμπέλα που πάσχιζε να διαψεύσει τον νόμο της βαρύτητας, είχε παρ΄όλα αυτά το δικό της νόημα στην πόλη. Με ελάχιστες παρεμβάσεις θα μπορούσε να υπάρχει και φέτος στην ζωή μας κι όχι να έχει περάσει τόσο άδοξα στο πάνθεον της ιστορίας.   

 

Και μπορεί στην θέση της να τοποθετήθηκε ένα εικαστικό έργο ενός από τους σημαντικότερους γλύπτες της Ελλάδας, ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εντελώς αδικαιολόγητη καταστροφή της. Κρίμα! Έφυγε πολύ άδοξα η ταπεινή βρυσούλα από την πόλη μας, χωρίς να της δώσει κανείς την ευκαιρία να υπερασπιστεί την ύπαρξή της. 

Να ζήσουμε, να την θυμόμαστε...

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr