O Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με την Εταιρεία Επαγγελματικού Προσανατολισμού Career Gate, διοργανώνει Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο «Σωστή Συμπλήρωση Μηχανογραφικού».

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερωθούν για τη διαδικασία συμπλήρωσης μηχανογραφικού. Στη εκδήλωση θα γίνει μία παρουσίαση στην οποία θα αναλυθούν

– το εκπαιδευτικό σύστημα,

– η ελάχιστη βάση εισαγωγής,

– ο υπολογισμός μορίων,

– η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,

– οι διαθέσιμες σχολές ανά πεδίο,

– τα επαγγέλματα του μέλλοντος και

– τα σύγχρονα εργασιακά δεδομένα.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί η μεθοδολογία σωστής συμπλήρωσης μηχανογραφικού με την παροχή χρήσιμων συμβουλών, που θα βοηθήσουν κάθε μαθητή/τρια, αφού κάνει την επιλογή των κατάλληλων σχολών, να τις βάλει σε σειρά προτίμησης.

Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί η δυνατότητα να επιλυθούν απορίες των παρευρισκόμενων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 στη «Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού» (αίθουσα Θεόδωρου Μάρκελλου) του Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων στις 19:30 με ελεύθερη είσοδο.

Οι ομιλητές

Κωστής Κατσανέβας, Γενικός Διευθυντής Career Gate

Ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας με ισχυρό υπόβαθρο στην έρευνα στον κλάδο της τραπεζοασφάλισης, ο Κωστής φέρνει έναν μοναδικό συνδυασμό εξειδίκευσης από την επιστήμη της συμπεριφορικής οικονομικής, μέσω της έρευνας αγοράς και της στατιστικής ανάλυσης στον εκπαιδευτικό κλάδο. Η καριέρα του χαρακτηρίζεται από τη δέσμευσή του να αξιοποιεί αυτή την πολυεπιστημονική γνώση για την ανάπτυξη γνωστών ψυχομετρικών τεστ που συμβάλλουν σημαντικά στον τομέα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ελλάδα. Σήμερα έχει αφιερωθεί στην ενδυνάμωση των νέων και των επαγγελματιών για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους προς το επάγγελμα των ονείρων τους».

Θανάσης Λέλες, Επιστημονικός Υπεύθυνος Career Gate:

Ο Θανάσης είναι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και με την ολοκλήρωση των σπουδών του ξεκίνησε το επαγγελματικό του ταξίδι ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μέσα από την καθημερινή επικοινωνία με τους μαθητές αναγνώρισε την ανάγκη για σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι επιλογές τους ήταν τυχαίες ή ήταν επιλογές άλλων για αυτούς.

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την Συμβουλευτική θέλοντας να δώσει διεξόδους και προτάσεις σε μαθητές και ενήλικες για την επιλογή σπουδών και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Πιστεύει ακράδαντα πως κάθε άτομο πρέπει να μπορεί να γράψει τη δική του ιστορία, να είναι δημιουργικό αναζητώντας αυτό που αγαπά τόσο στην επαγγελματική όσο και την προσωπική του ζωή ώστε να καταφέρει να είναι ικανοποιημένο επαγγελματικά και προσωπικά.

Παράλληλα, είναι επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας συμβουλευτικής Career Gate και εκπαιδευτής στο ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε θέματα Εκπαίδευσης, Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας. Συμμετέχει ως εισηγητής σε ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού και αποτελεί δημιουργό ψυχομετρικών εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού. Θεωρεί πως στόχος και σκοπός του επαγγελματικού προσανατολισμού πρέπει να αποτελεί η διαμόρφωση άρτιων επαγγελματιών αλλά πάνω από όλα ευτυχισμένων ανθρώπων.

Από το γραφείο Τύπου